Nea Radio

Zedge i verdenstoppen på app-nedlastinger

VERDENSTOPPEN: Zedge er i verdenstoppen på app-nedlastinger. Foto: Zedge

Med 80 millioner nedlastinger i 2017 er appen til det norske medie- og teknologiselskapet Zedge på lista over de mest nedlastede appene i verden, ifølge statistikken til Apptopia som nylig ble publisert i blant annet anerkjente Forbes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Apptopia, som spesialiserer seg på datainnsamling og analyse av app-markedsplasser, har publisert ei liste over de mest nedlastede appene i verden for 2017. Zedge hadde i fjor 80 millioner nedlastinger. Til sammenligning hadde Tinder 58 millioner og Netflix 118 millioner nedlastninger, ifølge Apptopia.

Topplista fra Apptopia domineres av globale aktører som Facebook, Uber, Amazon, Snapchat, Instagram, PlayStation, Skype med flere. Facebook Whatsapp er ifølge Apptopia den aller mest nedlastede appen i 2017, med nær en milliard nedlastinger.

Antall nedlastinger gjelder totalt for både iOS og Android i 2017, basert på tall fra App Store og Google Play Store. Zedge-appen har vært i verdenstoppen i flere år og har fått mye oppmerksomhet for sin suksess.

Trøndersk Zedge

Zedge har hovedsete i Trondheim og er notert på New York Stock Exchange (NYSE AMERICAN: ZDGE) med selskapet Zedge, Inc.

Kjernevirksomheten til Zedge er å la innholdsprodusenter og artister dele sine kreasjoner med mobilbrukere som ønsker å personalisere sin telefon med ringetoner, meldingslyder, ikoner og bakgrunnsbilder. Den største inntektsstrømmen for Zedge er reklame. USA, Europa og Latin Amerika er i dag hovedmarkedene til selskapet.

Zedge har i dag rundt 45 ansatte ved lokalene sine i Trondheim, men har også avdelinger i New York, Silicon Valley og Helsinki. Zedge-appen har mer enn 30 millioner månedlige brukere.

-Vi er godt fornøyde med å ligge i toppen på ei liste som er dominert av sterke globale merkevarer. Vi har vært i toppsjiktet i mange år og har lykkes spesielt godt i USA. Stabiliteten bekrefter at vi har etablert et navn som folk kjenner igjen i store deler av verden, sier administrerende direktør og gründer Tom Arnøy i Zedge.

VERDENSTOPPEN: Zedge-gründer Tom Arnøy har sammen med sine dyktige kolleger bragt Zedge til verdenstoppen i app-nedlastinger. Foto: Zedge

Fokus på innholdskatalogen

Konkurransen er svært tøff og selv om noen apper dukker opp i topplistene en kort periode, er det få som klarer å etablere seg over tid. Nåløyet for å lykkes i massemarkedet er veldig trangt og det kreves ofte svært mye kapital for å skaffe nye brukere i stor skala.

-I Zedge har vi jobbet kontinuerlig med å utvikle kjerneproduktet vårt og vi har hatt fokus på innholdskatalogen som er vårt største konkurransefortrinn. Et massemarkedsprodukt fordrer god brukervennlighet og relevans. Vi er ydmyke i forhold til hva vi har prestert og vi ser oss sjelden tilbake. Vi vet at vi ikke lever lenge på gamle meritter, sier Tom Arnøy.

Zedge har de siste åtte åra ​vært blant de 30 høyest rangerte appene på Google Play Store i USA.

VERDENSTOPPEN: Zedge lar deg skape din egen telefon med personlige ringetoner, meldingslyder, ikoner og bakgrunnsbilder. Foto: Zedge

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...