Nea Radio

Ytterdøren kan bli stengt igjen

Selbu legekontor kan måtte stenge ytterdøra på nytt Foto: Arkiv

I mars valgte Selbu legekontor å stenge ytterdøren inntil nylig. Døren kan igjen bli stengt om ikke folk tar hensyn til gjeldene smittevernregler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var i mars at Selbu legekontor valgte å stenge ytterdøren inn til legekontoret. Det var kun aktuelt å oppsøke legekontoret dersom du hadde tatt kontakt på forhånd gjennom telefon eller nett. Samtidig førte den stengte ytterdøra til at det i perioder kunne samle seg en del personer på utsiden i påvente av å få komme inn. Dette er ikke bra i et smittevernsperspektiv, i tillegg til at det kan bli en kald fornøyelse å stå ute og vente. Det ble derfor bestemt for et par uker siden å gjenåpne ytterdøra.

Ikke fritt fram

Selv om det ble vedtatt å åpne ytterdøren for noen uker siden, så er det ikke fritt frem.

Gjenåpning av ytterdør på legekontor er primært gjort av hensyn til de som besøker legekontoret. Samtidig er dette et uttrykk for en tillit til at de besøkende på legekontoret følger de retningslinjene som gjelder. Utfordringen er at man ser en tendens til at flere velger å overse gjeldende regler og retningslinjer, og i praksis forholder seg som om det ikke er en pandemi i samfunnet. Det er gått ut med info. på kommunens informasjonskanaler om at dette ikke betyr at det er «fritt frem» på legekontoret. Det er fortsatt slik at det kun er de som har forhåndsavtaler som kan gå inn, mens øvrig skal ringe på. Dette står også tydelig på diverse plakater både på utsida og innsida. Skriver tjenesteleder i helse og aktivitet i Selbu kommune, Robert Mulelid i en e-post til Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...