ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ytterdøren kan bli stengt igjen

Selbu legekontor kan måtte stenge ytterdøra på nytt Foto: Arkiv

I mars valgte Selbu legekontor å stenge ytterdøren inntil nylig. Døren kan igjen bli stengt om ikke folk tar hensyn til gjeldene smittevernregler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det var i mars at Selbu legekontor valgte å stenge ytterdøren inn til legekontoret. Det var kun aktuelt å oppsøke legekontoret dersom du hadde tatt kontakt på forhånd gjennom telefon eller nett. Samtidig førte den stengte ytterdøra til at det i perioder kunne samle seg en del personer på utsiden i påvente av å få komme inn. Dette er ikke bra i et smittevernsperspektiv, i tillegg til at det kan bli en kald fornøyelse å stå ute og vente. Det ble derfor bestemt for et par uker siden å gjenåpne ytterdøra.

Ikke fritt fram

Selv om det ble vedtatt å åpne ytterdøren for noen uker siden, så er det ikke fritt frem.

Gjenåpning av ytterdør på legekontor er primært gjort av hensyn til de som besøker legekontoret. Samtidig er dette et uttrykk for en tillit til at de besøkende på legekontoret følger de retningslinjene som gjelder. Utfordringen er at man ser en tendens til at flere velger å overse gjeldende regler og retningslinjer, og i praksis forholder seg som om det ikke er en pandemi i samfunnet. Det er gått ut med info. på kommunens informasjonskanaler om at dette ikke betyr at det er «fritt frem» på legekontoret. Det er fortsatt slik at det kun er de som har forhåndsavtaler som kan gå inn, mens øvrig skal ringe på. Dette står også tydelig på diverse plakater både på utsida og innsida. Skriver tjenesteleder i helse og aktivitet i Selbu kommune, Robert Mulelid i en e-post til Nea Radio.

Nøkkelord

ANNONSE