Nea Radio

Ønsker å tilrettelegge for at folk skal kunne jobbe lokalt:

- Workhub er fremtiden

Ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune. Foto: Ola Bjerken

Selbu kommune er nå i gang med å se på løsninger som skal gjøre det enklere for folk å jobbe fra der de bor og dermed slippe å pendle i like stor grad.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Dette er noe vi har snakket om en stund. Vi har sjekket interessen, og det er interesse for det i kommunen, sier ordfører Ole Morten Balstad.

Han tror pandemien har satt ytterligere fart på en tematikk som egentlig har ulmet under overflaten lenge. En Workhub er et lokale hvor man kan sitte å jobbe nært hjemme. En slik arbeidsplass kan gjøre at mange slipper å pendle lange avstander, noe som kan friste for mange arbeidstakere men også arbeidsgivere.

Startet i Europa

Trenden startet i Europa, og firma kan ordne egne "huber" eller flere firma kan samarbeide om å opprette en. Balstad er klar på at Selbu bør kaste seg på trenden.

- Det er mange som kan tenke seg å bo her, og da blir steget kortere å ta hvis du samtidig kan jobbe her.

Fellesskapet er viktig

Nå som mange har jobbet alene og hjemmefra tror ordføreren at mange har behov for en arbeidsplass å gå til, hvor man kan møte andre mennesker.

- Man kan jo lage et miljø, og en kantine for eksempel. Det tror jeg folk har savnet under pandemien.

- Vi skal nå sette oss ned og se om vi finner en aktør og se på hvordan vi skal løse det. Dette er fremtiden, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...