Nea Radio

Widerøe og Norwegian samarbeider

WIDERØE og Norwegian inngår samarbeid. Foto: Widerøe (arkivfoto)

Widerøe og Norwegian inngår rutesamarbeid. Snart kan du bestille en tur hos Widerøe og fly rett videre med Norwegian, foreløpig bare på innenlandsruter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Flyselskapet Norwegian melder at de har inngått en såkalte interline-avtale med Widerøe. Det skriver E24 fredag.

Det betyr at Widerøe- og Norwegian-passasjerer snart vil kunne bestille billetter hos det ene selskapet og fly med det andre, og at man kan bestille reiser der man først flyr et rutestrekk med det ene selskapet og siste del med det andre.

Slike avtaler brukes ofte av nettverksselskaper og flyselskaper i allianser.

Norwegian skriver at flygingene i første omgang kun vil kunne kjøpes via Widerøes kanaler, og at dette vil lanseres i første halvdel av mars. Selskapet sier ikke når man vil kunne bestille flyginger hos Widerøe via Norwegians bestillingskanaler.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian opplyser til E24 at samarbeidet foreløpig ikke omfatter utenlandsruter, og at Norwegian jobber med å implementere den tekniske løsningen som kreves for at man også kan bestille turer med Widerøe via Norwegian.

Samarbeidet inkluderer alle Widerøes ruter i Norge, både anbudsruter og de kommersielle innenriksrutene. Se hele oversikten over hvilke ruter som er omfattet i meldingen fra Norwegian.

– Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian til E24.

Samarbeider også med SAS og Finnair

Widerøe har tradisjonelt sett samarbeidet tett med SAS gjennom en interline-avtale, men Widerøe har i senere tid også inngått et samarbeid med Finnair og nå altså Norwegian.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør Network & Pricing i Widerøe til E24.

Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS sier til E24 at at dette ikke vil ha noe å si for deres samarbeid med Widerøe.

– Dette er den samme avtalen vi har med Widerøe. Det mest overraskende har jo vært at Norwegian inntil nylig har valgt å ikke inngå slike samarbeid, sier Johansen til E24.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...