ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Femundløpet:

Wærner vant F650

Thomas Wærner vant årets F650 i det 32. Femundløpet. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Thomas Wærner vant årets F650 i Femundløpet. I et vanvittig drama like før mål var det Robert Sørlie som til slutt kunne kjøre inn til andre plass. Malin Strid kjørte inn til tredje plass.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2022 kl 20:39

ANNONSE
Annonse

– Spannet var slik jeg håpte at de skulle være. De trykket til der det trengtes. Selvfølgelig litt flaks med vær og vind og føreforhold, sa Wærner i intervju med NRK etter målgang.

Han mente det var bedre for han desto værre forholdene ute i løypa var.

– Jo verre jo bedre er det jeg sier fordi de hundene her tåler belastningen bedre enn de fleste, fortsatte Wærner.

Wærner kjørte med det spannet han vant Iditarod med og han har bestandig hatt gode spann i Femundløpet. Om andre plassen ble det en jevn kamp men Robert Sørlie tok innersvingen på svenske Malin Strid som var årets største overraskelse i Femundløpet.

Medaljevinnerne i F450: Ove Grytbak (i midten), Leif Tore Lie (til høyre) og Ola Brennodden Sunde (til venstre. Foto: Femundløpet.

Lokal vinner av F450

Rørosgutten Ove Grytbak kjørte inn til seier i F450 og ble samtidig norgesmester i hundekjøring.

– Han gjorde et kjempeløp og kom inn i mål atter en gang med et fullt hundespann. Ove er en dyktig hundekjører og det er ikke minst morsomt at en lokal hundekjører fra Femund trekkhundklubb gjør det så bra, sier daglig leder for Femundløpet Jon Anders Kokkvoll.

Grytbak vant også “Best dog Care Award” som er en utmerkelse som henger høyt blant kjørerne. Prisen deles ut av et samlet veterinærkorps som har fulgt løpet fra sjekkpunkt til sjekkpunkt. De berømmer generelt deltakerne for godt dyrestell. Prisen gis til kjørere som har utmerket seg ekstra i sitt stell av hundene underveis i løpet sitt.

Harde værforhold

Det blåste opp til storm natt til fredag og det førte til at hundekjørerne fikk det tøffere enn de ønsket ut i løypa.

– Det ble et forrykende uvær med vind og snø. Det ble trå snø, vanskelig og se fremover og enkelte mistet sporet i stormen. Mange hundekjørere var slitne allerede etter andre etappe, forteller Kokkvoll.

Været gjorde at målgangen har blitt forsinket med seks timer. Etter uværet har det imidlertid vært gode forhold for både hunder og kjørere.

Harde værforhold ute i løypa. Foto: Gunn-Hilde Johansen.

Kvernmo og Monsen

Det er to av hundekjørerne i årets løp som skiller seg ut med mer eksponering enn andre. Jens Kvernmo og Lars Monsen.

– Jens Kvernmo kjørte inn til en topp ti plass i F450. Godt gjennomført med åtte hunder og gjorde en solid innsats. Lars Monsen falt litt bak og ligger akkurat nå an til en tolvte plass i F650, sier Kokkvoll.

Hør Wærner etter målgang her:

Hør intervjuet med Jon Anders Kokkvoll her:

Nøkkelord

ANNONSE