Nea Radio

Vurderer redusert åpningstid ved turistkontoret

Reiselivssjef Tove Martens i Destinasjon Røros informerte Røros kommunestyre torsdag kveld. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Dersom støtten fra Røros kommune til Destinasjon Røros ikke økes, må vi se på reduserte åpningstider ved Røros Turistkontor. Det sa reiselivssjef Tove Martens torsdag kveld til Røros kommunestyre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 21:18

I dag får destinasjonen totalt 800.000 kroner i støtte fordelt på 355.000 kroner i markedsbidrag fra medlemskommunene og 445.000 kroner i støtte til drift av turistkontoret.

– Det er ikke mulig å drifte turistkontoret med 445.000 kroner i støtte. Dersom støtten opprettholdes på samme nivå som i dag, må vi se på reduserte åpningstider, sa Martens.

Viktig med synlighet

Martens sa at destinasjonen har fokus på synlighet i markedsarbeidet. Destinasjon Røros bruker nå blant annet film for å markedsførere destinasjonen.

Videre lages det nytt markedsmateriell og det satses på digital markedsføring. Det betyr nye rapporter for web og sosiale medier, nyhetsbrevkampanjer, fankampanjer på Facebook osv. I tillegg er det viktig å møte medlemmene.

Saken fortsetter under intervjuet

Foto: Nils Kåre Nesvold

Overskudd i år

Martens sa også at destinasjonen har fått fire nye medlemmer, men også flere har meldt seg ut. I tillegg styrer destinasjonen mot et plussresultat i år.

Prognosen i dag er at Destinasjon Røros og Visit Røros får et overskudd i år på 334.000 kroner i år. Likviditeten er god.

– Overskuddet skal gå med til å betale gjeld og komme medlemmene til gode, sa hun.

Økt tilskudd fra kommunen

I 2018 legger Destinasjon Røros til grunn økt tilskudd fra Røros kommune og en viss økning i omsetningen hos medlemmene.

Destinasjonen budsjetterer med en total omsetning på 4,5 millioner kroner i 2018.

Strategier og planer

Martens sa at destinasjonen vil være en sparringspartner for sine medlemmer og bidra til å pakke produkter og tilbud.

– Videre er det viktig å synliggjøre hva regionen har å tilby samt koordinere og kommunisere. Vi skal også kvalitetssikre tilbudet til våre medlemmer og være vertskap. Vi skal kort sagt være best på det som medlemmene ikke fikser sjøl, sa Tove Martens.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...