Nea Radio

Vurderer framtiden for Selbu Husflid

Mikal Langseth er styreleder i Selbu Husflid AS. Foto: Andreas Reitan

Skjebnen til Selbu Husflid avgjøres innen 6 måneder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2019 kl 13:26

Selbu Husflid vurderes solgt, heter det i en pressemelding fra styret i Selbu Husflid AS. - I en stadig mer krevende tid, der markedet er i stadig endring med netthandel samt endring i kundemønster er man nødt til å se på andre driftsmodeller for selskapet. Samtidig ønsker vi å ha fullt fokus på kjernevirksomheten som er bygg og byggevarer, sier Mikal Langseth, styreleder i Selbu Husflid AS.

Sjekker lokal interesse

- Vi ønsker å sjekke interessen og mulighetene for salg. Det er et ønske om at det fortsatt skal være et lokalt husflidsutsalg, men det vil være helt avgjørende med et aktivt eierskap. Med det riktige eierskapet har butikken absolutt et potensiale, spesielt på handstrikk kanalisert ut til større butikker, kjeder og netthandel.

Nedleggelse er et alternativ

- Skulle det ikke være lokal interesse vil vi gå bredere ut i markedet. Siste alternativ vil være en styrt avvikling men det håper vi å unngå, sier Langseth.

Ingen "vanlig" bedrift
- Selbu Husflid AS er ingen "vanlig" bedrift. Mange i Selbu føler et eierskap til bedriften og produktene. Det gjenspeiler seg også i at veldig mange er og har vært veldig lojal til å støtte opp om butikken. Dette er vi svært takknemlige for, sier Langseth.

Håper på engasjement
- Det er med et visst vemod at vi går til en slik avgjørelse, men vi må bare erkjenne at vi kan ikke subsidiere en drift ut fra dagens modell, derfor vil det være svært gledelig hvis lokale interesser kan komme på banen og utvikle denne bedriften videre.

Skjebnen til Selbu Husflid avgjøres innen 6 måneder. - Vi har pålagt oss denne tidsfristen for å avklare veien videre, sier Langseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...