Nea Radio

Første livealbum fra Rotmo

Livealbum fra Rotmo: Torsdag slapp Hans Rotmo sitt første livealbum noensinne, "Vømmølbasen Live". Foto: Espen Aamo Storhaug

Hans Rotmo har vært en kjent skikkelse i den trønderske musikkindustrien i en årrekke, nå slipper han sitt første livealbum noensinne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det startet med Valley Boys på 60-tallet, siden har det gått slag i slag for den rutinerte musikanten fra Verdal. Best kjent er han nok som låtskriver og frontfigur i Vømmøl Spellmannslag. Torsdag kom låtene fra dette universet i ny drakt.

Forbedringer siden oppstart

- Vi var en ganske skranglete gjeng som gikk i studio i 1974 og 75, så det har blitt mange forbedringer siden de innspillingene, sier Hans Rotmo når vi snakker om det nye livealbumet fra Hans som Vømmølbasen og hans Porcelen Band.

Det er Vømmøl-låtene som er i hovedfokus denne gangen, men samtidig har de tatt med et par låter fra Rotmo som soloartist, slik som "Elgesæter Bru" og "Arbeslaget".

Nytt album: Hans Rotmo som Vømmølbasen, og hans Porcelen Band slipper torsdag albumet "Vømmlbasen Live"

Albumet ble spilt inn under en konsert i Olavshallen i november 2019, og basen selv skryter av bandet sitt.

- Dette er egentlig første gangen jeg har et så godt orkester at det er vettugt å spille inn et livealbum, forteller han.

Fordeler og ulemper med strømmetjenester

Å slippe musikk på strømme-tjenester gir ikke mye penger i kassen, i følge Rotmo selv. Samtidig er det en fordel at det er plass til mer musikk, enn hva det var på en LP.

- Nei, det hadde ikke gått på en LP. Det er jo over en time musikk her, sier han. Og han forteller at det er planer om å trykke opp noen CD-plater etterhvert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...