Nea Radio

Voksenopplæringa er satt i karantene og ingen bør reise til Tynset

Rørosordfører Isak Veierud Busch anbefaler folk å holde seg hjemme og unngå reiser til Tynset. Foto: Per Magne Moan

Det pågående smitteutbruddet i Nord-Østerdalen har også forgreininger til Røros. Nå er hele voksenopplæringa satt i ventekarantene og ingen må reise fra eller til Tynset, sier ordfører Isak Veierud Busch.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2021 kl 14:18

40 - 50 personer som er elever eller ansatte ved voksenopplæringa i Røros kommune er satt i ventekarantene. Årsaken er at personer som er knytta til smitteutbruddet i Nord-Østerdalen har tilknytning til voksenopplæringa i Røros. Det forteller ordfører i Røros, Isak Veierud Busch.

- Vi har nettopp hatt et krisemøte i kommunen nå med tanke på smittesituasjonen i nabokommunen, og alle nærkontakter er satt i ventekarantene, sier han.

Ikke reis til Tynset

De har dessuten besluttet at ingen får reise mellom Røros og Tynset slik situasjonen er nå.

- Det sier seg selv at reiser til Tynset bør unngås. Vi anbefaler dessuten folk å holde seg mest mulig innendørs og unngå sosial kontakt utenfor husstanden.

Åpen teststasjon

Kriseledelsen i kommunen har også sett på hvordan de kan håndtere situasjonen om det også blir påvist smitte på Røros.

- Smitten har jo forgreininger hit, så det kan jo være personer som er smitta her og. Vi har bestemt oss for å holde testsatsjonen åpen mellom klokka 13 - 15 i dag. Alle som er nærkontakter eller som har symptomer må teste seg.

Kriseledelsen har utarbeidet anbefalinger som i første omgang varer til og med 16. mai. Her kan det komme endringer og nye restriksjoner om situasjonen i kommunen endrer seg.

Anbefalingene fra kriseledelsen:

  • Unngå reiser til Tynset og nærliggende områder
  • Begrens sosial kontakt utenfor eget hjem
  • Hold god avstand
  • Bruk munnbind der du ikke kan holde en meter avstand

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...