Annonse
Nea Radio

Voffor reise helt til dyrlegen?

Foto: Tryg forsikring

Som første forsikringsselskap i Norge lanserer Tryg Forsikring en unik videotelefon for behandling av dyr. Gjennom en app kan eierne til våre firbeinte venner komme raskt i kontakt med veterinær hver dag, året rundt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Dette skal være et supplement til veterinærklinikkene, og et lavterskeltilbud til dem som er bekymret for kjæledyret sitt. Hos FirstVet, som tjenesten heter, kan man få råd om behandling og om de bør oppsøke en klinikk, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Tjenesten er tilgjengelig hver dag hele året fra klokken 09 om morgenen til midnatt. Via en egen app kan man opprette en videosamtale direkte med dyrlegen slik at veterinæren kan se dyret og gjøre seg sine vurderinger.

Erfaringene fra Sverige viser at inntil 60 prosent av henvendelsene til veterinærtelefonen ble løst uten at det var nødvendig å ta dyret med på klinikk.

Selv om antall forsikrete kjæledyr har doblet seg de siste fem år, er kun 20 prosent av landets 1,2 millioner hunder og katter forsikret.

– Det er dyrt å ta kjæledyret sitt til veterinær, og en forsikring gjør at man kan gi dyret sitt den beste pleien uten at det går ut over privatøkonomien. Med FirstVet blir det også mye enklere å kontakte veterinæren, sier Irgens.


Foto: Tryg forsikring

Nøkkelord

Annonse