Nea Radio

VM på Lånke sikret i fem nye år

Sikret: VM på Lånke er sikret fem nye år. Foto: Hell RX

Sportslig leder i Hell RX, Harald Lauritzen, bekrefter at det er enighet mellom Hell RX og International Management Group (IMG) om at det skal arrangeres VM i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal i årene mellom 2019 og 2023.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Avtalen mellom arrangøren i Norge og IMG sikrer norsk VM-runde i rallycross de neste fem årene, men vil også bety enormt mye for sportens utvikling. I år kjøres det ni VM-runder i Europa og tre utenfor Europa. Neste år skal det kjøres seks i Europa og seks utenfor Europa. I det siste året har Lauritzen og Hell RX vært i forhandlinger med IMG om blant annet prislappen på arrangementet som trekker sjåfører som Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb og Mattias Ekström for å nevne noen. Uten å gå i detalj om pris har Hell RX nå inngått en femårsavtale som blant annet sikret Hell RX muligheten til å gå ut bakdøra før de fem årene om de ikke lykkes økonomisk.

Satser på EL-bil

- Det er bestemt at det skal kjøres en egen klasse for EL-bil fra 2020 i rallycross. En stor grunn til at IMG vil ha Norge med på arrangørsiden er at Norge er det landet i verden med størst EL-biltetthet. Vi står foran en enorm teknologisk utvikling i sporten, og vi får være en del av den. Vi skal nok se at EL-bilprodusentene og utviklingen i sporten vil ta rallycross til helt nye høyder, spår Lauritzen.

Han opplyser at det er ni fabrikker som allerede står klare med El-biler for rallycross.

- Det er voldsomme resurser i sving i denne bransjen. El-bilkonseptet er skreddersydd for denne sporten, med forholdsvis korte heat. Nå er det opp til oss å utnytte markedsmulighetene som følger med. Vi har planer om og eventuelt flytte depot til et større område slik at det også blir plass til et større markedsområde ved Lånkebanen under arrangementet som hittil trekker om lag 20.000 publikummere hvert år.

Millionomsetning

I dag regner Lauritzen grovt regnet at VM i rallycross i Norge generer ett sted mellom 50 til 60 millioner kroner i omsetning per år. Ikke bare billettsalg under selve arrangementet på Lånkebanen men han navner som eksempel at både flybilletter og hotellrom er revet vekk til årets VM-runde i rallycross 8. – 10. juni.

- Vi har gjort noen markedsundersøkelser angående EL-bilsatsingen i sporten og vi forventer et mye større sirkus rundt rallycross og teknologiutviklingen rundt EL-bil slik at sporten blir mye større de neste årene, sier Lauritzen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...