Nea Radio

Nea Radio

Viste fram Trøndelagsmodellen i praksis

Norges beste? Malvikstien er stadig brukt når Malvik skal vise fram sine høydepunkter. Her er Øyvind Haagenstad (t.v) fra Skogskara, ordfører i Malvik, Ingrid Aune (AP) og varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian (SP), sammen med leder for senter for helsefremmende forskning ved NTNU, Geir Arild Espnes (SP) for å se nærmere på den universelt utformede stien. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Fredag inviterte varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, Geir Arild Espnes, en av prosjektlederne bak den såkalte Trøndelagsmodellen, til å se et av resultatene i praksis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelagsmodellen er en beskrivelse av hvordan man skal jobbe når man setter folkehelsearbeid ut i praksis og denne har vakt oppmerksomhet over hele Europa. Senterpartiets 2. kandidat til stortinget, Geir Arild Espnes, er i kraft av sin rolle som leder for senter for helsefremmende forskning ved NTNU, en av arkitektene bak modellen.

– Det å fremme folkehelsa er noe av det viktigste vi gjør, sier Espnes, som var prosjektleder for utarbeidelsen av planen.

Saken fortsetter under lydklippet

Ole Herman Sveian, Geir Arild Espnes, Øyvind Haagenstad og Ingrid Aune om Trøndelagsmodellen

Visjon 2020

Malvik kommune var en av utvalgte kommuner som deltok i utarbeidelsen av modellen.

– Vi er veldig stolte av at Malvikstien og Trøndelagsmodellen får så mye oppmerksomhet, sier ordfører Ingrid Aune (AP), som også var til stede under befaringen.

– Det er viktig for meg å være med på slike møter når vi får besøk av kandidater som kan komme til å få plass på stortinget etter valget. Et godt forhold til statsråder, uansett parti, er viktig for å fremme det vi i Malvik er opptatt av, sier hun.

Skogskara

Øyvin Haagenstad var med å starte det som i dag er best kjent som Skogskara, nemlig en gjeng pensjonerte medlemmer av Hommelvik idrettslag som driver med dugnadsarbied over hele kommunen.

– Vi jobber med rydding av stier og andre prosjekter, og da aller helst med ting som er fremmende for folkehelsa, sier han.

Uvurderlig

Ole Herman Sveian sier at Skogskara har vært en viktig brikke i det å få realisert Malvikstien.

– Jeg tror ikke denne type prosjekter ville latt seg kunne gjennomføre i Malvik og det ikke hadde vært for den fantastiske frivillige innsatsen disse gjør. Og dessuten er det et folkehelsefremmende tiltak i seg selv at de kommer sammen, jobber fysisk og koser seg sosialt, mener varaordføreren,

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...