Nea Radio
Annonse

Visste du at du kan spare mye penger ved å benytte kredittkort i hverdagen?

Noen forbinder kredittkort med programmet Luksusfellen og gjeld. Dette er imidlertid ikke overraskende dersom man ikke vet hvordan man kan dra nytte av kredittkort i hverdagen. Hvordan kan man egentlig ta opp lån og spare penger på samme tid?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2022 kl 17:27

Kredittkort er i praksis gjeld uten sikkerhet, men det finnes imidlertid måter som gjør at du kan dra nytte av et kredittkort. Ved å bruke kredittkort på riktig måte kan du spare en god del penger på å benytte kredittkort i hverdagen.

Dette krever imidlertid at du holder kustus på kredittkortbruken din. I tillegg må du sikre deg gunstige vilkår når du søker om kredittkortet. Her skal du få informasjon om hvordan du kan spare penger på å bruke kredittkort i stedet for vanlig debetkort i hverdagen.

Bruker du et kredittkort riktig og med god kontroll, så er det et bedre alternativ til selv de beste forbrukslån.

Du kan oppnå flere fordeler med et kredittkort

Det fokuseres mye på hvordan man kan spare penger på kredittkort via ulike fordelsprogrammer. Slike fordeler kommer i forskjellige typer nå til dags, og kan være rabatt på alt fra reise til drivstoff og matvarer.

Det er riktig at du kan spare mye penger på å velge riktig fordelsprogram. Og du kan spesielt spare mye dersom du vurderer nøye hva kredittkortet skal brukes til allerede før du søker. Da vil du få rabatt på de aktuelle bruksområdene kortet er tiltenkt, og kan ende opp med å spare flere tusen kroner i året.

Vil du spare penger på kredittkort ved å bruke denne strategien, er det viktig at du vurderer behovene dine. Trenger du et kredittkort til reise? Planlegger du å bruke kortet til matvarer? Eller kanskje du behøver billigere bensin?

Det finnes tross alt kredittkort som kan benyttes til alle de nevnte formålene. Husk at du ikke kommer til å spare mye penger dersom du ordner deg med et kurant bensinkort, men aldri bruker bilen. Derfor er det veldig viktig at du skaffer deg et kredittkort som du vet du kommer til å bruke til et aktuelt formål.

En undervurdert strategi for å spare penger med kredittkort er en rentefri betalingsutsettelse. Dersom du klarer å utnytte dette kan du spare godt med penger i løpet av et år med kredittkort.

Rentefri betalingsutsettelse

En rentefri betalingsutsettelse på et kredittkort er den perioden du i teorien kan låne penger gratis. Denne finansieringsløsningen tilbys bare av kredittkort i dag. Likevel må du være obs på lengden på slike lån.

Det er nemlig i denne fasen den rentefrie betalingsutsettelsen vil bli gjeldende. Klarer du å betale kredittkortfakturaen din i tide, vil det ikke koste noe å låne pengene. Betaler du ikke pengene tilbake innen fristen vil kredittkorttransaksjonene bli gjort om til gjeld.

Den effektive renten begynner da å løpe på kredittkortet, denne kan ligge på alt mellom 20% og 30%. Derfor er det viktig at du klarer å holde deg innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen når du benytter kredittkortet ditt.

Skal du klare dette er det essensielt at du klarer å holde en god økonomisk orden. Det er lurt å følge med på alle transaksjoner i nettbanken din. Ser du at forbruket er større enn inntektene bør du stoppe å bruke kredittkortet. Betaler du i tide vil du få svært mye ut av betalingsutsettelsen.

Derfor får du rentefri betalingsutsettelse

Mange lurer på hvorfor man får et «gratislån» av kredittkortselskapene. Det høres jo ikke ut som om det er spesielt gunstig for disse selskapene.

Flere kredittkortkunder vil likevel pådra seg kredittkortgjeld, noe kreditorene tjener mye penger på. Den effektive renten settes høyt på en kredittramme med stor risiko. Hvis en forbruker ikke klarer å betale i tide kan dette bety mange tusen kroner inn for kredittkortselskapet i året.

Det finnes mer enn en million kredittkortforbrukere i Norge, dermed kan man enkelt se at dette er lønnsomt for kredittkortselskapene.