Nea Radio

Vinterfestspill avlyst

Formannskapet i Røros valgte tirsdag ettermiddag å avlyse arrangementet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 10:27

Vinterfestspill i Bergstaden er pålagt å avlyse arrangementet mellom 12. og 15. mars. Grunnen er frykten for spredning av koronaviruset.

– Det er med tungt hjerte vi ikke kan gjennomføre årets festival, og vi er lei oss for at Vinterfestspill i Bergstaden 2020 ikke ble den musikkfesten vi har jobbet for, sier direktør Bjørn Nessjø, i en kommentar på arrangementets nettsider.

Enstemmig formannskap

– Dette er nok en av de mest krevende beslutninger sittende formannskap har tatt. Det får store konsekvenser uansett. Samtidig ser vi nå at flere arrangement avlyses i Trøndelag av frykt for smitte. Kommuneoverlegens anbefaling er veldig tydelig, og jeg synes det er vanskelig å gjøre noe annet enn å følge den, sa ordfører Isak Veierud Busch.

Formannskapet mener at selv om dette er en kraftig inngripen i arrangementet og lokalsamfunnet forøvrig, er dette er en god mulighet for å hindre smitte og spredning i kommunen.

Billetter refunderes

Vinterfestspill opplyser at Ticketmaster vil refundere alle billettutgifter, bortsett fra serviceavgiften. Pengene overføres til det kortet du brukte til å kjøpe billettene. Hvis du har kjøpt billettene over disk på Vinterfestspill sitt kontormå du komme innom for å få bistand til refusjon.

Etter anbefaling fra helsevesenet

Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad oppsummerer flere punkter med Vinterfestspill som er avgjørende for den anbefalingen hun har kommet med.
Deltakerne på arrangementet er i stor grad folk i høyere alder, som per definisjon er i en risikogruppe. Det er bred internasjonal deltakelse, og alle arrangementene er innendørs, noe som øker risikoen for smitte. Det at arrangementet går over fire dager øker også eksponeringstiden.

– Med all respekt for Vinterfestspill, blir det en for stor risiko å gjennomføre arrangementet, sier hun.

Kommuneoverlegen har også vært i kontakt med fylkeslegen i Trøndelag, som er helt enig i anbefalingen om avlysning, hjemlet i Smittevernloven.

Ordfører Busch kom med en oppfordring på slutten av møtet:

– Dette er svært alvorlig for Vinterfestspill, og vi må jobbe med en kompensasjonsordning for de som er berørt for å lette noe av den byrden som mange lag og foreninger nå må ta.

Dette står i vedtaket:

Punkt 1: Av hensyn til befolkningens helse, og spesielt den delen av befolkningen som er i risikogrupper, vises det til smittevernlovens paragraf 4.1: Når det er nødvendig for å forebygge en allmennfarlig smittsom sykdom eller for å motvirke at den blir overført, kan kommunestyret vedta a) forbud mot møter og sammenkomster eller påbud om andre begrensninger i den sosiale omgangen overalt der mennesker er samlet. Punkt 2: I henhold til punkt 1 avlyses/utsettes Vinterfestspill 2020.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...