Nea Radio

Vilt og fint på 4H-leir

LANDSLEIR: Trønderske 4H-ere på landsleir i Rogaland Foto: Merete Holm Anderssen

Ungdommer fra 4H Trøndelag var selvsagt med da 1000 «4H-ere» fra hele landet storkoste seg på leir denne uka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har det helt topp! Det sier John-André Sæle (17) fra Stjørdal.
Han er på leir sammen med 90 andre deltakere fra Trøndelag.

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.
- Vi reiser på leir for å møte nye og gamle venner, skape nye minner og ha det gøy i en hel uke! Sier Signe Gilje Sanne (18) fra Trondheim.

Fra Sushi til tur

I løpet av uka leiren varer skal ungdommene gjennom et variert og aktivt program. Mottoet til 4H er «lære ved å gjøre», og de som vil skal få lære å lage sjokolade eller sushi, spille håndball eller legge fabelaktig sminke, slakte eller male leirbuksene. Det er også mange turer som benytter alt Rogaland har å by på – fra Preikestolen til Trollpikken, Egersund og Bryne.
- Det mest spennende var aktiviteten paintball! Der fikk jeg prøve meg i et utrolig profesjonelt anlegg. De hadde det nyeste av det nyeste innen markører og banen var lagt i et steinete krattområde. Det ble også litt knall og fall, noen blåmerker ble med hjem på kroppen, sier John-André og flirer.

«Vidle, fine og blaude»

- Tema under leiren har vært «vidle, fine og blaude» og med en høy gradestokk og egen vannsklie har dette temaet vært helt perfekt! Starten av leiren bydde på duskregn, men også noen kraftige regnbyger. Resten av uka har vært solrik og varm, med over 30 grader på det meste! Dette ga oss noen solbrente og fornøyde ungdommer, sier leder fra 4H Trøndelag Eva Christin Lund.

Alltid volleyball

Torsdag var det klart for den årlige volleyballturneringa, som er et stort høydepunkt for mange av deltakerne. Hele 4 lag fra Trøndelag var meldt på turneringen, og resultatene ble meget bra! Ingen pallplass denne gang, men revansjelystne ungdommer er klare for en pallplass neste år!

Heile fylket i sving

Det var 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som var arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres anna hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene.
– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.

Av: Merete Holm Anderssen, mediekontakt 4H Trøndelag

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...