Nea Radio

Vil utrede andre muligheter for brannstasjon i Ålen sentrum

Formannskapet i Holtålen. Foto: Per Magne Moan

Formannskapet mener det blir for dyrt å leie av Bergstaden Bygg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 14:59

Holtålen kommune trenger nye lokaler til brannstasjon i Ålen sentrum.

Et alternativ er å pusse opp eksisterende lokaler i Hovstrøa, noe som er kostnadsberegnet til omlag 650.000 kroner.

Det har også kommet et utspill fra Bergstaden Bygg AS med muligheter til å leie i det forretningsbygget de har under planlegging på Kjempeplasstomta. Det foreligger nå utkast til leiekontrakt, med tilhørende tegninger. I utkastet er leiesummen 276.000 kroner per år. Dette er 1400 kroner per kvadratmeter i året.

I rådmannens utredning så heter det at selv om dette er økonomisk langt dyrere enn en oppussing av egne lokaler, er løsningen så mye bedre både i forhold til et brukerperspektiv og i forhold til et helhetsperspektiv at en vil gå inn for å godkjenne utkast til kontrakt.

Men i formannskapsmøtet tirsdag snudde rådmannen og sa at dette blir for dyrt. Han ønsker å utrede andre muligheter og fikk med seg et enstemmig formannskap på at saken utsettes og at det innhentes alternative tilbud i Ålen sentrum.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Slik er det framtidige bygget på Kjempeplassentomta tenkt. Foto: Bergstaden Bygg

Daglig leder i Bergstaden Bygg AS, Magnus Jensås, sier det er synd om brannstasjonen ikke blir med inn i det planlagte bygget på Kjempeplassentomta. Han mener at alle momenter ikke ble tatt i betraktning da formannskapet behandlet saken tirsdag, og sikter til store fellesarealer som møterom, kantine, kjøkken og resepsjon, som også er inkludert i leieprisen.

Saken fortsetter lenger ned på siden

Planskisse av hovedetasjen på det nye bygget. Brannstasjonen er tiltenkt arealet lengst til høyre på tegningen i tillegg til de grønne fellesarealene. Foto: Bergstaden Bygg

Det blir bygg

Jensås sier at det vil bli satt opp bygg på tomta, enten kommunene er med eller ikke. Men det kan bli en mindre bygning enn den som er prosjektert.

– Velger kommunen å gå for en annen løsning, så kan det bli aktuelt å ta bort hele sørdelen av bygget, det som var tiltenkt brannstasjonen sier Jensås, som mener at kommunen hadde vært en perfekt leietaker med tanke på finansieringa av bygget. Han frykter bankene kan bli være å få med på prosjektet uten en slik avtale.

Han sier Bergstaden Bygg er ivrig på å komme i gang og liker ikke at saken nå trekker ut i tid.

Ordfører Jan Håvard Refsethås bekrefter at leiesummen er for høy og at man nå skal utrede alternativer. Han trekker fram Gauldal Energi sine lokaler på Hovsletta i tillegg til flere bygg i Hovstrøa som aktuell framtidig brannstasjon.

Hør intervju med ordføreren her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...