ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Malvik:

Vil ta imot barn fra Moria

Jo Arne Fosmo, (t.v), Kjersti Garnes Overvik og Kristine Holden fra Malvik Arbeiderparti. Foto: Malvik Arbeiderparti

– Regjeringa svikter de svakeste blant oss, og vi synes det er hårreisende at Norge bare skal ta imot 50 flyktninger, skriver Malvik Arbeiderparti i en pressemelding

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Brannen i flyktningeleiren Moria i Hellas er dypt tragisk. Etter nattens katastrofe svarer høyreregjeringa at de vil ta imot 50 flyktninger.

– Regjeringa svikter de svakeste blant oss, og vi synes det er hårreisende at Norge bare skal ta imot 50 av de 13.000 som har lidd under umenneskelige forhold, sier Kjersti Garnes Overvik og Jo Arne Fosmo, velferdspolitikere for Malvik Ap.

FN og andre internasjonale organisasjoner har lenge kritisert forholdene i flyktningeleiren som katastrofale. Nå er situasjonen kraftig forverret , med koronapandemien og ikke minst nattens brann.

– Situasjonen har vært uholdbar så lenge, så det at regjeringa ikke har handla før nå, er i seg selv forkastelig, sier Kristine Holden fra Hommelvik AUF.

Kommunestyret i Malvik vedtok 27. april i år at vi støtter oppropet om å evakuere barna fra Moria. Mot stemmene fra Høyre og Frp.

– Regjeringens verdigrunnlag viser seg fra sin verste side når de selv ikke etter en katastrofe velger å hente mer enn 50 flyktninger hit til Norge. Det er nå det er tid for å handle, sier Holden.

– Vi i Malvik Ap er glade for at Malvik kommune nå på egen hånd kan ta imot flyktninger som kommer fra Moria og gi dem en ny start og god oppfølging i trygge Malvik.

– Når regjeringa svikter, stiller Malvik, med Malvik Ap i spissen, opp. Dette er ikke tida for å fokusere kroner, øre og antall. Dette handler om liv, dette er tida for handling, sier de tre Ap-politikerne.

Nøkkelord

ANNONSE