Nea Radio

Vil starte opp «skilsmissegrupper»

Anette Slettevold og Guri Kvernmo Aune er begge helsesøstre i Røros kommune. Foto: Marit Langseth

Helsesøstrene i Røros håper å få startet opp samtalegrupper for barn med to hjem over nyttår.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette er noe helsestasjoner og skoler har over hele landet, og vi ser det kan være behov for dette i vår kommune også, sier helsesøster Guri Kvernmo Aune.

Til neste år håper helsesøstrene i Røros å få i gang «skilsmissegrupper» for elever i fjerde trinn, eller grupper for barn med to hjem, som de heller vil det skal kalles.

– Skilsmissegrupper blir litt misvisende, for det er jo ikke alle foreldre som er gift, så derfor er det bedre å kalle det grupper for barn med to hjem, sier Anette Slettevold, som også er helsesøster i Røros kommune.

Hun forteller at disse barna ikke nødvendigvis har større vansker enn andre barn, men at det kan være fint for dem å snakke med andre som har vært gjennom det samme.

– Vi ser noen har vansker rundt følelser og det å bo to plasser, så vi tenker samtalegrupper er en fin arena for å prate med barn om dette. Vi følger også opp mange av dem med individuelle samtaler, sier Slettevold.

Tilbudet er i første omgang for barn i fjerde trinn ved Røros skole.

– Vi starter der, og så håper vi at vi kan få til ei gruppe på mellomtrinnet og ei på ungdomstrinnet, hvis vi får litt mer ressurser og mulighet til å drive det, sier Kvernmo Aune.

Gruppene skal være på mellom fire til sju barn.

– Vi ser det er veldig fint med grupper hvor barna er trygge, de kjenner hverandre og de ikke er bundet av lojalitetshensyn, altså de trenger ikke å passe på at mamma eller pappa blir lei seg, forteller Slettevold.

Hør mer om tilbudet her:

På nyåret starter helsesøstrene i Røros kommune opp grupper for barn med to hjem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...