Nea Radio

Rød-grønt:

Vil sikre Norsk Radio-og Fjernsynsmuseum

SJØBYGDA: Jan Erik Steen i sentrum for en av de mange omvisningene på museet i Sjøbygda. Foto: Nea Radio

AP/SV/SP vil sikre driften av Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2020 kl 09:39

I innstillinga til statsbudsjettet for AP/SV/SP har Trond Giske (AP) fått inn følgende om Norsk Radio- og Fjernsynsmusem og museet i Selbu sin framtid:

- Disse medlemmer viser til arbeidet for å sikre driften av Norsk radio og fjernsynsmuseum i Selbu, og at en enstemmig kulturkomité i Innst. 332 S (2016–2017) om «Eit moderne og framtidsretta NRK – Finansiering og innhaldsplikter» sa at:

«Komiteen viser til det viktige arbeidet Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum gjør for å sikre vår felles mediehistorie. Komiteen viser til at det gjøres et arbeid for å etablere en stiftelse og innlede et samarbeid med NRK for videre utvikling av museet. Komiteen stiller seg positive til dette arbeidet.»

Disse medlemmer konstaterer at arbeidet med å sikre den fremtidige driften fortsatt ikke er i mål, og ber departementet i dialog med NRK se på mulighetene for å ta vare på den viktige kulturarven som museet ivaretar.

Begeistret politiker

– Det er jo en fantastisk samling og en stor opplevelse å besøke museet, sier stortingsrepresentant Trond Giske, når vi spør ham hvorfor Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum fortjener å komme inn i statsbudsjettets rammer.

Han beundrer den jobben som er lagt med av eierne, men sier det er viktig for fremtiden at samlingen blir tatt vare på.

– Arbeidsiveren og entusiasmen er ikke evigvarende. Derfor skrev vi inn fra Arbeiderpartiets side i budsjettinnstillingen til kulturdepartementet at de må få med NRK og museet selv til å finne en måte å finansiere dette på slik at det blir sikret for fremtiden.

Regjeringsskifte

Foreløpig står trioen AP/SV og SP alene om å ville kjøre denne prosessen, men Giske har tro på at om det blir regjeringsskifte neste høst, så vil forslaget bli gjennomført.

Da er det mest sannsynlig etablering av en stiftelse som vil skje.

Hør intervju med Trond Giske her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...