Nea Radio

Vil samle inn 150.000 kroner til elsykler for eldre

Frode Bukkvoll er folkehelsekoordinator i Røros kommune og Tore Hermo er daglig leder for Coop Røros SA. Coop Røros er initiativtaker til spleiselaget, sammen med Aktiviteten Treningssenter. Foto: Marit Langseth

Med pengene skal det kjøpes inn to elsykler. En til sykehjemmet på Øverhagaen og en til sykehjemmet i Gjøsvika.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Sammen med Nils Henning Øglænd på Aktiviteten Treningssenter ble det snakk om sykkel en dag her, og det å sykle pensjonister som bor på sykehjem slik at de kommer seg mer ut, forteller daglig leder for Coop Røros SA, Tore Hermo.

– Og da ble det snakk om dra i gang en aksjon, slik at vi kunne få inn penger til to sykler med vogner, fortsetter Hermo.

Det var starten på et spleiselag for å skaffe 150.000 kroner, slik at sykehjemmet på Øverhagaen og sykehjemmet i Gjøsvika får hver sin elsykkel.

Gode erfaringer fra andre sykehjem

Folkehelsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll, forteller at slike sykler kan åpne for nye muligheter for beboere og de som er inne på dagsenteret.

– Dette er en gavepakke. Vi ser at det åpner mulighetene for å få beboerne ut i nærmiljøet i større grad, så det er noe vi verdsetter.

Han forteller at de ikke har noen erfaringer med dette fra før av på Røros, men at andre sykehjem i Norge har god erfaring med elsykler.

– De nevner at beboerne er positive både under og etter turen, og at det er en del som faktisk blir roligere i etterkant, sier Bukkvoll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pengene fra spleiseaksjonen skal gå til to elsykler med vogn foran. Foto: Webshop.nts.no

Coop har utfordret Rørosbanken

De håper nå at både bedrifter og privatpersoner bidrar slik at de kan nå summen på 150.000 kroner.

– Coop Røros startet aksjonen med å gi 10.000 kroner, og så har vi utfordret Rørosbanken til å bidra med samme beløp og så gi stafettpinnen videre til noen andre, sier Hermo.

Det vil bli opprettet en «spleiseaksjon» på Facebook der alle kan bidra, og i tillegg kan man overføre direkte til kontonummer: 4280.16.36351.

Går det som de håper kan syklene være på plass til neste vår.

Trenger syklister

I tillegg til penger, trengs det også syklister.

– For det blir vanskelig å pålegge de som jobber at de skal sykle, så vi må basere oss mye på frivillighet og det har jeg et håp om at vi skal få til her på Røros, sier Bukkvoll.

– Vi skaper mye på denne lille plassen og innsatsen blant de frivillige er stort sett ganske stor, så det har jeg tro på.

Hør intervjuet med Tore Hermo og Frode Bukkvoll her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...