Nea Radio

Senterpartiet:

Vil revidere lov om motorferdsel

Foreslo revidering av lov: Heidi Greni, Sandra Borch og Per Olav Tyldum fra Senterpartiet ønsker å revidere loven om motorferdsel, og fremmet tirsdag et forslag i Stortinget. Foto: Senterpartiet

Stortingsrepresentantene for Senterpartiet, Sandra Borch og Heidi Greni, fremmet denne uken forslag i Stortinget på vegne av Senterpartiet om å revidere lov om motorferdsel i utmark og vassdrag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette med sikte på redusert byråkrati knyttet til praktiseringen av loven og at loven i større grad bør samordnes med plan- og bygningsloven slik at kommunene får økt myndighet. Fylkesleder for Trøndelag Senterparti og stortingskandidat Per Olav Tyldum har vært med i prosessen med å utforme forslaget.

– Loven fra 1978 er omfattende, svært krevende og byråkratisk for kommunene, sier Tyldum og mener at loven i større grad bør samordnes med plan- og bygningsloven, noe som også vil klargjøre prosessreglene knyttet til innsigelser og klagebehandling, heter det i en pressemelding fra Borch.

Med forslaget Senterpartiet fremmet mener Greni at kommunene får mer selvråderett.

– Vi ser alt for mange saker i kommunene hvor dispensasjoner for bruk av ATV og kommunale vedtak om scooterløyper stoppes av byråkratiet i lovverket og av Statsforvalteren. Ved å revidere lov om motorferdsel med mål om avbyråkratisering og ved å samordne lovverket med plan og bygningsloven, vil kommunene få større selvråderett, sier Greni.

Håper på støtte fra FrP og AP

Senterpartiet håper nå på støtte fra Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet i saken, og viser til at Senterpartiet de siste årene har lagt frem en rekke forslag for å avbyråkratisere regelverket og gi kommunene mer innflytelse i saker som omhandler motorferdsel i utmark.

– Vi fikk i fjor vedtatt å fjerne kravet om at det må være 2,5 km fra brøytet bilvei til egen hytte for å få kjøre snøscooter dit. Nå har innspillene jeg har fått fra en rekke lokalpolitikere og ikke minst innbyggere at regelverket fortsatt er alt for rigid hvor kommunene bruker enorme menger ressurser på saksbehandling forså å bli avslått av Statsforvalteren. Derfor ber vi nå om en revidering av hele loven, sier Borch

Greni presiserer også at dette ikke er snakk om noe frislipp, men om en fornuftig forvaltning innenfor Stortingets rammer.

– Det handler om at de lokale folkevalgte kjenner sin kommune best. Hver enkelt kommune må kunne avveie ulemper og fordeler, og fatte vedtak gjennom gode lokalpolitiske prosesser, avslutter Tyldum.

Følgende forslag fra Senterpartiet ble fremmet i Stortinget 22. mars, og vil komme opp til behandling i månedsskiftet mai/juni:

- Stortinget ber regjeringen fremme forslag om revidering av lov om motorferdsel i utmark og vassdrag med sikte på redusert byråkrati knyttet til praktiseringen av loven og at loven i større grad samordnes med plan- og bygningsloven slik at kommunene får økt myndighet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...