Nea Radio

Vil redde flere liv med gratis førstehjelpskurs

Førstehjelpsbehov oppstår oftest plutselig og uforutsett. Og når det skjer så har man dårlig tid, skriver Røros Røde Kors i ei pressemelding. Foto: Røde Kors

I løpet av 2018 vil en av dine venner oppleve at én de kjenner får plutselig hjertestans. Røde Kors har ambisjoner at denne personen ikke skal dø, men skal bli reddet av en i nærheten. I likhet med Selbu, arrangerer Røros Røde Kors derfor gratis førstehjelpskurs.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette skal vi få til ved å gi gratis opplæring i livreddende førstehjelp til befolkningen i vårt distrikt, skriver Røros Røde Kors i ei pressemelding.

Hvert år dør mer enn 10.000 personer som følge av hjerte- og karsykdommer. Mange av disse dødsfallene kunne vært unngått.

– Flere liv kunne vært reddet om flere ønsker og våger å starte førstehjelp tidlig. Derfor ønsker vi å tilby gratis førstehjelpskurs i forbindelse med Røde Kors sin nasjonale førstehjelpskampanje 8. mai.

– Alle bør ha grunnleggende kunnskap

Røde Kors skriver at det er umulig å vite når man blir først til en førstehjelpssituasjon. Det kan skje når som helst, og det kan bli hvem som helst av oss. Derfor bør alle ha grunnleggende kunnskap om livreddende førstehjelp, mener de.

– Det som er sikkert er at førstehjelpsbehov oppstår oftest plutselig og uforutsett. Og når det skjer så har man dårlig tid, skriver Røros Røde Kors.

– Dette gjelder spesielt ved bevissthetstap, nedsatt blodsirkulasjon og ikke minst ved hjertestans. Mens man venter på ambulanse er det viktig å kunne stabilisere situasjonen og opprettholde sirkulasjon, dersom det er en hjertestans.

To gratis kurs på Røros

Sør-Trøndelag Røde Kors består av 23 lokalforeninger, og dekker et område med nesten 320 000 innbyggere. Noen lokalforeninger har bare kapasitet til å avholde ett kurs, noen har mange kurs.

På Røros blir det førstehjelpskurs 23. mai og 6. juni i Røde Kors-huset i Stamphusveien.

– Vi har plass til 20 deltagere hver kveld. Påmelding gjøres til roros@rodekors.org. Ved å arrangere førstehjelpskurs gratis til våre innbyggere, har vi potensiale til å øke førstehjelpsviljen- og kunnskapen til befolkningen. Det kan bety forskjellen på liv og død.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...