Nea Radio

Velferdsteknologi

Vil prege fremtidas helse- og omsorgssektor

FOLKEHELSEKOORDINATOR: Frode Bukkvoll i Røros Kommune

Røros Kommune er godt i gang for å ruste seg mot fremtidens utfordringer i helse- og omsorgssektoren. Det jobbes målbevisst med å innføre nye teknologiske løsninger for å effektivisere arbeidet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Hovedprioriteringene fremover er å legge til rette for at innbyggerne skal få være lengre i eget hjem og i bunnen der ligger det å utsette tjenestebehovet. Vi ser også at trygghet og det å motvirke ensomhet er to viktige nøkkelord, sier folkehelsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll.

Eldrebølge

Med en eldrebølge som er ventet i 2026 – 2027 er effektivisering noe av det som man allerede nå må jobbe med. Pr i dag er det mangel på 6000 sykepleiere i Norge og dette er ikke et tall som vil bedre seg i årene som kommer.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tilrettelegging i hjem

Det er ikke bare på det nye Øverhagaen bo, - helse- og velferdssenter det vil bli tatt i bruk ny teknologi. Kommunen har allerede tatt i bruk flere løsninger for de som bor hjemme og trenger støtte fra helsetjenesten i kommunen.

- Den digitale trygghetsalarmen har allerede kommet, så den er godt på plass. I tillegg så kikkes det nå på løsninger som kan brukes i hjemmet. Blant annet kan hjemmet bli delt opp i soner. Hvis brukeren beveger seg utenfor den gitte sonen, så vil dette utløse en alarm. Dette er tenkt som sikkerhet for de nærmeste, forklarer Bukkvoll.

På plass i 2020

De teknologiske løsningene vil implementeres etterhvert som de blir utprøvd, men hovedsakelig vil mye være på plass når første byggetrinn av Øverhagaen bo, - helse- og velferdssenter er ferdig bygd i august 2020.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...