Nea Radio

Vil kjøpe Kvithamar

VIL KJØPE: Stjørdal kommune vil kjøpe Kvithamar forsøksstasjon Foto: Andreas Reitan

Stjørdal kommune vil kjøpe Kvithamar forsøksstasjon. Eiendommen er lagt ut for salg til 12,5 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2017 kl 19:24

Formannskapet i Stjørdal vil kjøpe Kvithamar forsøksstasjon.
Prakteiendommen er prissatt til 12,5 millioner kroner når den nå er lagt ut på Finn.no.

- Vi ønsker å komme i posisjon for å kjøpe eiendommen, bekrefter ordfører Ivar Vigdenes overfor Nea Radio.

VIL KJØPE: Formannskapet i Stjørdal har vedtatt å forsøke å kjøpe Kvithamar forsøksstasjon Foto: Andreas Reitan

NIBIO og SSB

Bakgrunnen for nedleggelsen av Kvithamar forsøksstasjon kan minne om konflikten mellom finansminister Jensen og SSB-leder
Daværende direktør ved NIBIO, Alvhild Hedstein, gikk på dagen 1. august i fjor.

-Da er jeg uten jobb. Når styret pålegger meg å følge opp regjeringens vedtak om flytting fra NIBIO Kvithamar til Steinkjer uten at det finnes økonomisk inndekning for det, ble det umulig å fortsette som adm.dir. Trist, men sant., skrev hun på Facebook

Klassekampen skrev

Samme dag hadde Nibios styre og ledelse møttes på forskningsstasjonen Landvik i Grimstad. Hedstein hadde sammen med styrets leder og tidligere Høyre-statsråd Victor D. Norman, forgjeves forsøkt å få landbruksministeren til å skifte mening om å legge ned den tradisjonsrike forskningsstasjonen Kvithamar.
Regjeringens mål med å samle den bioøkonomiske forskningen er at Nibio skal forske mer og administrere mindre, men Hedstein mener at vedtaket om nedlegging av Kvithamar og oppbygging i Steinkjer vil føre til det stikk motsatte. Hun mener at landbruksdepartementet har drevet en uakseptabel detaljstyring av forskningsinstitusjonen.

– For meg var begeret fullt da styrelederen snudde og presset gjennom vedtak om avvikling av Kvithamar og oppbygging i Steinkjer uten noen forbehold, og uten den økonomiske inndekning han selv hadde bedt om, sier Hedstein til Klassekampen.

Fra annonsen fra Heimdal Eiendom på Finn.no:

Kvithamar forsøksstasjon - Kvithammer vestre
Vinnavegen 38-46, 7512 Stjørdal

Prisantydning 12 500 000,-
Kommunale avg. 33 710,-
Type lokale Gårdsbruk/Småbruk
Eieform Eier (Selveier)
Tomteareal 215 200 m²
Eierskifte­forsikring Nei
Beliggenhet Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet rett nord for Stjørdal sentrum. Fra eiendommen er det ca 6 km til Trondheim Lufthavn Værnes, ca 4 km til Stjørdal sentrum og ca 35 km til Trondheim sentrum. Eiendommen ligger ca 300 meter fra E6.

Innhold
Bygningsmassen er spredt på to lokaliteter på eiendommen, Kvithamar og Bakken. Eiendommen består totalt av 17 ulike bygninger.

Administrasjonsbygg, 4 driftsbygninger, gartneribygg/hybelhus, 4 veksthus, bestyrerbolig, hovedbolig, stabbur, 3 garasje/verkstedbygg og et tidligere kjølelager.

Bygningsmassen med arealmålinger er beskrevet i vedlagte landbrukstakst.

Standard
Eiendomsmassen fremstår i vekslende forfatning. Det foreligger landbrukstakst med noe beskrivelse av de enkelte bygningers standard og tilstand. Interessenter oppfordres til å la seg bistå av bygningskyndig personell for vurdering av teknisk tilstand.

Særskilt nevnes at det er mye asbest i det gamle veksthusanlegget og på gårdsbruket. Det er eternittplater på utvendig tak på uthus, innvendige plater og isolasjon på varmerør. Det står vann i kornsjakt på "Bakken".

Stor interesse?

Megleren tror forskningsstasjonen blir solgt i løpet av neste uke, i følge Bladet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...