Nea Radio

Vil har mer til jernbane

Jernbane: SV vil ha jernbane istedet for motorvei. På bildet: Morten Harper (SV) og Arne Nævra (SV) Foto: Anne Gundersen

Stortingsrepresentant for SV, Arne Nævra, er skuffet over lite penger til Trønderbanen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

SV vil gjerne bli jernbanepartiet i Norge, sier Arne Nævra. Han er stortingsrepresentan for SV og medlem av transportkomiteen. Han er for tiden i Trøndelag, blant annet for å markere at det er det internasjonale Villaksens år.

– Det er trist at regjeringen jobber for firefelts motorveier når vi ønsker at jernbanen skal bygge landsdelene sammen, mener han.

– Trønderabanen er et godt eksempel på at regjeringen nøler og nøler.

– Det ble lovet penger til elektrifisering, men isteden ble man avspist med 10 millioner kroner som skal gå til videre utredning. Nævra avviser at motorveien er et godt alternativ, på tross av at mange ser nytten av en ny firefelts vei.

– Vi vet at jernbane er mer miljøvennlig. Og når jernbanetilbudet er bra, da vil flere velge kollektivt.

Saken fortsetter under lydklippet

Mer penger

– Vi vet at jernbanen er mer miljøvennlig og har vi et godt jernbanetilbud, vil folk velge å ta toget. Han ønsker seg at regjeringen setter av mer penger til jernbane i budsjettet, slik at det kan bli fart på utbyggingen.

– Men jeg har mistanke om at FrP vil prioritere motorveier. Og siden Trøndelag helt klart ønsker å satse på jernbaner først, er det synd at man ikke respekterer dette.

Ryggrad

Morten Harper representerer SV lokalt

– Jernbanen er svært viktig for Stjørdal. Vi har Trønderbanen og Meråkerbanen og vi har alle forutsetninger for at jernbanen skal kunne bli selve ryggraden i infrastrukturen i Trøndelag framover. Som Nævra sier så ønsker vi at jernbanen skal bygges først, men dette handler om budsjetter og hva som blir vedtatt sentralt.

Flinke svensker

Svenskene har satset stort på å ruste opp jernbanen de siste året.

– De har gjort en kjempejobb. Vi i SV har forsøkt å få gjennom i Stortinget at vi skal svare opp det svenskene har gjort. Det har dessverre ikke nyttet, avslutter Arne Nævra.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...