Nea Radio

Vil ha tre daglige flyrotasjoner over Røros

Røros lufthavn. Foto: Gudbrand Rognes

Regionrådet for Fjellregionen med innspill til arbeidet med FOT-ruter i Sør-Norge fra april 2020

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LESERBREV:

Regionrådet for Fjellregionen, som har åtte kommuner i Trøndelag og Hedmark og fylkeskommunene som medlemmer, er gjort kjent med at Samferdselsdepartementet har bedt enkelte fylkeskommuner om innspill til arbeidet med FOT-ruter i Sør-Norge fra 1. april 2020.

(Staten kjøper transport på flyruter man ikke anser kan drives bedriftsøkonomisk lønnsomt. Hovedsakelig på Vestlandet og i Nord-Norge.
Rørosruta er en slik FOT-rute (Red. anm))

Vi anmoder om at Hedmark fylkeskommune og Regionrådet for Fjellregionen og dermed våre medlemskommuner, blir invitert inn i framtidige dialoger i tillegg til Trøndelag fylkeskommune. Flytilbudet på Røros er viktig for næringsliv og befolkningen i hele Fjellregionen.

Vi beklager at vi ikke har overholdt fristen 28. mai, noe som har sammenheng med at vi ikke mottok invitasjonen.

Vi er imidlertid kjent med at Lufthavrådet på Røros/Røros kommune har levert et innspill til det pågående arbeidet, og politisk og administrativ ledelse i Regionrådet for Fjellregionen støtter hovedbudskapene i dette innspillet:

Det bør gis følgende anbudskrav til ny FOT-rute til og fra Røros fra 1.4.2020:

Røros-Oslo består som eget ruteområde

Røros får 3 daglige flyrotasjoner med min 39 seters maskin. (60 000 seter årlig). Mandag – fredag. Helg som tidligere.

Tidskrav: 
1 avgang fra RRS senest kl 6:35 med landing OSL senest kl 7:30.
                
1 avgang fra Osl senest kl. 9:30. – retur Osl fra RRS ca 10:45
1 avgang fra Osl senest kl 15:00 – retur Osl fra RRS ca 16:15
1 avgang fra Osl tidligst kl 18:30  – flyet står over på RRS

Fly må være nattparkert på Røros.

Maksimal takst som i dag.

Det anbefales at oppgaven om kjøp av innenlandske flyruter forblir en nasjonal oppgave.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...