Nea Radio

Vil ha ordning mot utenforskap

Komite kultur, næring og miljø: Fra venstre Veronica Drivstuen, Per Erik Moen, Rober Mulelid, Tommy Reinås, Bjørn Ole Håve, Inge Johanne Uthus, Stian Flobergseter, Hjørdis Thyholt, og Almira Canovic Foto: Privat

Komite kultur næring og miljø i Stjørdal vedtok i dag "Kontigentkassa" en ordning som skal sørge for at barn og unge, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon skal kunne delta jevnlig i fritidsaktivitet sammen med andre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2019 kl 14:27

– Komite kultur næring og miljø (KNM) vedtok i sitt møte idag en ordning som heter Kontigentkassa, en ordning som skal sørge for at barn og unge, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre, forteller komiteleder Tommy Reinås i en pressemelding.

Det gis støtte til kontingenter, aktiviteter og utstyr til enkeltpersoner slik at alle barn og unge kan delta på organiserte aktiviteter. Det gis tilskudd på inntil kr. 3000,- pr. person pr. år. I utgangspunktet tildeles det midler til en kontingent pr. barn, men man kan i særskilte tilfeller åpne for støtte til flere aktiviteter. I særskilte tilfeller kan det også gis ytterlige støtte til for eksempel deltakelse i lagturneringer, cuper og leirer.

Ekskluderes

Lavinntekt fører til at barn ekskluderes fra sosiale, kulturelle og idrettslige arenaer og dermed forsterkes opplevelsen av å ikke høre til. Slikt utenforskap er urettferdig og ødeleggende for barns utvikling og vekst. Kontigentkassa er et av flere virkemidler som Stjørdal nå tar i bruk, for å hindre utenforskap for barn og unge.

– Etat kultur har fått tilført kr. 100 000,- for opprettelse av en egen tilskuddsordning som skal gå til dette formålet, og første året vil fortelle oss om ordningen skal forbedres, eller forsterkes i årene fremover, sier en kjempefornøyd komiteleder

– Dette er resultat av et MDG gjennomslag i samarbeid med de borgerlige, som vi fikk igjennom ved siste års budsjettforhandling, avslutter Reinås

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...