ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vil ha mer kultur inn på institusjonene

Ane Linn Haagaas. Foto: Per Magne Moan.

– Vi søker etter mennesker som ønsker å bidra til en mer innholdsrik hverdag for beboerne på Røros sykehjem, Gjøsvika sykehjem og omsorgsboligene, sier kulturkonsulent Ane Linn Haagaas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Et avbrekk i hverdagen i form av en kulturopplevelse er medisin uten bivirkninger. Vi oppfordrer frivillige aktører i kommunen vår til å bidra med en opptreden, en øvelse eller sangstund på sykehjemmene våre i løpet av året som kommer, sier kulturkonsulent i Røros kommune, Ane Linn Haagaas.

Hun mener det ikke først og fremst er snakk om perfeksjonerte konserter med stram regi.

– Vi ønsker oss lave skuldre og musikkglede. Dette kan gjøres så enkelt som å legge en korøvelse til Gjøsvika, eller ta med seg gitaren, fela eller fløyta under armen og spille tre-fire låter på arbeidsstua på Røros sykehjem. Spiller du piano, finnes det nystemte piano både på Gjøsvika sykehjem og Røros sykehjem – klare til å spilles på.

Haagaas sier det i første omgang skal opprettes kulturkalender som omfatter sykehjemmene og omsorgsboligene. Denne skal gjelde fra januar 2018.

– Har ditt kor, ditt band, orkester, spellemannslag eller du alene lyst til å bidra, så ta kontakt med oss på kulturkontoret for mer informasjon og avtale om tid, lyder oppfordringen fra kulturkonsulenten, som ikke ser bort fra at hun også kan bidra selv.

Hør intervju med Ane Linn Haagaas her:

Nøkkelord

ANNONSE