Nea Radio

Vil ha lettelser for breddefotballen

Fylkesordfører, ordførere og varaordførere fra 16 kommuner i Trøndelag er svært bekymret for hvordan den langvarige stansen i fotballaktiviteten påvirker mange tusen unge mennesker i Norge og Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dokumenterte meldinger om frafall, svekket folkehelse og økende utenforskap skaper betydelig bekymring for ordførere over hele Trøndelag. Svekket økonomi og utfordringer med frafall i frivilligheten bidrar også til at det blir mer krevende å komme i gang når det åpnes opp igjen.

Rammer mange

I likhet med Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund ønsker fylkesordføreren og ordførerne å åpne for breddefotball i større grad og i et raskere tempo enn det som gjelder per i dag.

Representanter for nasjonale helsemyndigheter har flere ganger bekreftet at det er økt mobilitet, samling av publikum og kø i kiosk som utgjør bekymringen, ikke selve fotballaktiviteten.

- Derfor er det ekstra uforståelig at utøvere over 20 år kan møtes på trening, men ikke få utøve en aktivitet myndighetene ikke frykter smittefaren ved, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Smittetrygg aktivitet

Erfaringer fra andre land, samt fra aktiviteten her i landet for yngre aldersgrupper, viser at kontakten i fotball er svært sporadisk og kortvarig. Flere rapporter viser at spillere er innenfor en radius på 1,5 meter i til sammen om lag kun 90 sekunder i snitt i løpet av en kamp på 90 minutter.

Stor betydning for svært mange

Fotballen er den eneste aktiviteten som utøves av barn, ungdom og voksne i hver eneste kommune i hele Norge. I hver eneste bygd og hver eneste bydel er det fotballaktivitet. Fotballen betyr derfor veldig mye for svært mange, og i et folkehelseperspektiv er det derfor helt nødvendig at man gjenopptar aktiviteten så raskt som mulig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...