Nea Radio

– Vil ha jernbanen på norske hender

Arkivfoto fra Sommertoget i Hommelvik. Foto: Anne Gundersen

Leserinnlegg fra Senterpartiet

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mandag ble det kjent at svenske SJ ble tildelt anbudet på Trafikkpakke 2 Nor.

Tidligere har engelske Go-Ahead fått tildelt kontrakten på Sørlandsbanen. Senterpartiet er redd folk vil få et dårligere togtilbud, og ønsker sette anbudsprosessene på jernbanen på vent.

– Vi er mot denne formen for konkurranseutsetting av norsk jernbane, og ønsker å beholde både eierskap og drift på norske hender. Det

Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Bengt Fasteraune. Foto: Senterpartiet


som har skjedd i dette anbudet er at det viktigste har vært pris, og at kvaliteten har vært underordnet. Vi mener det norske folk fortjener best mulig togtilbud, ikke at staten skal spare penger, sier Bengt Fasteraune, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

I kriteriene for anbudet som ble tildelt i dag, er pris vektet med 50 prosent og kvalitet med 45 prosent, i tillegg til fem prosent for oppdragsforståelse.
Senterpartiet har bedt om at det skal gjennomføres en ekstern evaluering av anbudsutsettingen av Trafikkpakke 1 Sør og Trafikkpakke 2 Nord, blant annet for å få klarhet i hvordan de ulike anbudskriteriene er vurdert.

– Anbudsutsettingen av persontogtrafikken har flere svakheter, og hele prosessen bør stoppes. Anbudsutsettingen forsterker oppdelingen og ansvarspulveriseringen i jernbanesektoren, som har kommet som en konsekvens av regjeringens jernbanereform, sier Senterpartiets stortingsrepresentant.

Jernbanedirektoratet skriver i beslutningen at norske Vy leverte best på kvalitet og oppdragsforståelse, men at SJ klart best var best på pris.

– Jernbanedirektoratet sier jo rett ut at folk hadde fått et bedre togtilbud om vi hadde holdt det på norske hender og til Vy. Likevel velger de å la svenske SJ får drive dette jernbanestrekket. Dette er bare nok et argument for å ta tilbake jernbanen på norske hender, avslutter Bengt Fasteraune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...