Annonse
Nea Radio

Tror markedet er der

Vil ha flyrute mellom Trondheim og Manchester

Vil utvide: Fylkesordfører Tore O. Sandvik har utfordret SAS og Norwegian til å opprette en direkterute mellom Trondheim lufthavn Værnes og Manchester. Foto: Anne Gundersen

Fylkesordfører Tore O. Sandvik har utfordret flyselskapene til å opprette en flyrute mellom Trondheim lufthavn Værnes og Manchester.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Det som er viktig for flyselskapene er at flyene blir fylt opp begge veier, sier Tore O. Sandvik, som i tillegg til å være fylkesordfører (AP) også er leder i luftfartsforum Værnes.

– Jeg mener at potensialet for dette absolutt er til stede. Han viser til at området rundt Manchester har en befolkning på over syv millioner mennesker.

– Trøndelag blir en stadig mer attraktivt destinasjon og det at mange reiser på fotballturer til Storbritannia er ingen hemmelighet.

Matmekka

Noe av det som har satt Trøndelag og Trondheim på kartet den senere tiden, er gastronomi.

– Trondheim, som er en forholdsvis liten by, har per nå hele to restauranter som har blitt tildelt Michelinstjerner. I tillegg skal Trondheim være vertskap for utdelingen av denne attraktive utmerkelsen i 2020. Når du så legger til at Trøndelag ligger an til å bli utropt til Europeisk Gastronomisk Region i 2020, så sier det seg selv at hele regionen blir et mekka for såkalt foodie-turisme, mener han.

Nasjonalmarkering

En annen ting som vil gjøre Værnes til en attraktiv flyplass framover, er markeringen av nasjonaljubileet i 2030.

– Da marker vi at det er 1000 år siden slaget på Stiklestad og Olav den helliges død. Pilegrimsturisme er i vekst og vi ser et stort potensiale for tilreisende turister også her.

Nøkkelord

Annonse