Nea Radio

Vil ha flere unge ut i jobb

VIL FÅ FLERE UT I JOBB: Fra venstre markedsrådgiver Ella Margrete Sundet Nav Røros og Holtålen, IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter, karriereveileder Bjørg Tørres Lindstad ved Norservice, jobbspesialist Steinar Skogheim ved Euroskolen og attføringsleder Gisle Uren ved Optimus. Foto: Nils Kåre Nesvold

NAV spisser nå satsingen for å få flere unge ut i jobb og inviterer til å gjøre en ekstra innsats gjennom et frokostmøte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

NAV Røros Holtålen, NAV Os og NAV Arbeidslivssenter ønsker sammen med tiltaksbedriftene å gjøre en ekstra innsats for å få flere unge ut i jobb. Derfor inviterer NAV næringslivet i regionen til en samling i Storstuggu onsdag 25. oktober der temaet er «Gi ungdommen sjansen» .

NAV ønsker å skape et forum for dialog mellom NAV som følger opp ungdommen, og de som har arbeidsplasser eller trenger arbeidskraft.

Satser ekstra på ungdom

I dag er det rundt 100 ungdommer i alderen 18 til 30 år i Røros og Holtålen som ikke er i jobb og er arbeidssøkere eller går på ytelser.

På frokostmøtet vil også virksomheter som har lykkes med inkluderingsarbeidet fortelle hva de har gjort, og hvorfor det er lønnsomt for bedriften.

Håper bedriftene åpner døra

– Vi ønsker at flere av bedriftene i Røros-regionen vil åpne døra og gi ungdommer som trenger litt hjelp til å komme ut på arbeidsmarkedet sjansen til å prøve seg i arbeidslivet, sier IA-rådgiver Ragnhild Dåsnes ved NAV Arbeidslivssenter.

NAV har flere virkemidler

–NAV har ulike verktøy, blant annet arbeidstreningstiltak, og de unge kan jobbe som om de er ansatt, sier markedsrådgiver Ella Margrete Sundt ved NAV Røros og Holtålen.

– For oss er dette en svært viktig satsing. For den enkelte ungdom kan det bety en avgjørende forskjell at en bedrift sier ja til å gi han eller henne en mulighet til å prøve seg, sier de to.

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...