Nea Radio

Vil ha bilfritt sentrum

SENTRUMSPLANEN: Leder i MDG Røros, Hanne Feragen, vil ha bilfritt Røros sentrum. Foto: Nils Kåre Nesvold

MDG Røros ønsker helårs bilfritt sentrum med kjøreforbud for vanlig trafikk i området Kjerkgata/Bergmannsgata.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Miljøpartiet De Grønne, MDG, på Røros har kommet med en høringsuttalelse om sentrumsplanen.

Her heter det at kommunen selv har intensjon om å innføre bilfritt sentrum, noe det vises til i kommunens søknad om midler fra Miljødirektoratet:

"Sentrum er preget av arealknapphet og bilen tar stadig større plass. Man har som intensjon, bla gjennom klima- og miljøplan, å etablere et bilfritt Røros for å forbedre bokvalitet, kunne benytte byrommene på nye måter og forbedre det visuelle miljøet. For at dette skal kunne bli en realitet må trafikken styres ut av det historiske sentrum med tilhørende muligheter for randsoneparkering innenfor plan for Stasjonsområdet/Hitterelva."

"Vi søker klimasatsmidler for å få utarbeidet områdeplan som sikrer muligheten for gjennomføring av bilfritt sentrum og fremtidsrettet utvikling av Røros som bo-, handels- og reiselivsarena."

Tomgangskjøring

MDG Røros ønsker en håndheving av forbud mot tomgangskjøring. Røros parkering AS kan få ressurser til å ilegge gebyr ved overtredelser. Informasjon om forbudet og ordningen skiltes ved innfartsveiene til Røros.

Riving og utbygging

I reguleringsforslaget er "det historiske bybildet" satt som en standard, og det praktiseres strenge krav til utforming av nybygg, slik at de ikke skal bryte for mye estetisk med nåværende bygningsmasse.

I den nåværende bevaringen av det historiske Røros vektlegges særlig gatestrukturen i bykartet fra 1711 og slåttelandskapet i Småsetran. Alt annet styres mye mindre strengt, og en helhetlig forvaltning mangler.

Domus og Bergstadens hotel bygges stadig ut og forringer verdensarven Røros. Kommunen tillater utbygging av allerede massive bygninger, og likeså oppretting av parkeringsplasser på boligregulerte eiendommer ved Domus. Coop Røros har gjennom flere år kjøpt opp naboeiendommer med hensikt å rive dem.

MDG Røros ønsker ikke å tillate rivingen av Osloveien 6 og utbyggingen som Bergstadens hotel planlegger.
Vi ønsker også at midlertidig regulering av naboeiendommene til Domus blir håndhevet av kommunen, og at ikke boligområdene omgjøres til parkering.

MDG Røros ønsker at søknader om riving og utbygging automatisk stoppes mens det iverksettes detaljregulering av det aktuelle området. (Såfremt ikke nåværende regelverk innbefatter dette.)

Skiltstolper

Sommeren 2017 gikk MDG Røros ut i media med at vi ønsker skiltstolper med skilt til viktige severdigheter og offentlige tilbud.

SENTRUMSPLANEN: Stjernene markerer stedene MDG vil ha infoskilt.

MDG Røros ønsker oppføring av minst 5 skiltstolper på passende steder i sentrum. Kommunen skal bekoste stolpene og skilt til viktige severdigheter og offentlige tilbud, for eksempel Doktortjønna, Kvitsanda, Rørosmuseet, Slegghaugan, bibliotek, turistinformasjon og offentlig toalett. Private foretak utenfor sentrumskjernen kan etter søknad til kommunen betale for eget skilt, som festes på samme skiltstolper.

Vedlagt kart med forslag til plassering av skiltstolper og 4 ulike forslag til utforming av skilt.

Hanne Feragen, leder
Miljøpartiet de grønne Røros

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...