Nea Radio

Vil ha bedre tilbud for voksne med funksjonsnedsettelser

Tok på seg rollen som talerør for en oversett gruppe

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter at Utvalg Kultur og Levevilkår innførte kriterier i dagtilbudet for voksne med funksjonsnedsettelse, erfarer flere i brukergruppen at aktivitetstilbudet ikke lengre er tilstrekkelig på Stjørdal. Dette ville SV gjøre noe med og Anja Ristad holdt derfor en interpellasjon til ordføreren under torsdagens kommunestyremøte.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Oversett brukergruppe

Ristad forteller at dette er en oversett gruppe og oppfordrer resten av kommunestyret til å ta ansvar ved å vedta en politikk på området. Brukergruppen det i all hovedsak dreier seg om er voksne med nedsatt funksjonsevne, som trenger mye bistand og ikke har mulighet til å delta på tilrettelagt arbeid i ordinær bedrift. Da tre stillinger som jobbet med nettopp denne brukergruppen ble lagt ned før jul, førte det til et redusert tilbud for brukerne, som verken er tilstrekkelig i ønske eller behov.

Mister en mestringsarena

Når de ikke lengre har en jobb å gå til mister de også en mestringsarena, som både er viktig og grunnleggende for livskvaliteten. Et ordentlig aktivitetstilbud for gruppen er derfor nødvendig for å sikre at de lever et verdifullt og innholdsrikt liv.

- De brukerne som har merket dette på kroppen er godt voksne. Det er snakk om folk i 50-60 årene som har måttet ta en tidlig pensjon eller en redusert stilling. Disse har ikke foreldre eller nære relasjoner som er livet lengre, de har ikke så mange som kan snakke for seg, forteller Ristad.

- Det er supert at kommunen prøver å finne alternative tiltak. Men «Akk og ved» som ble nevnt krever blant annet en høy sikkerhet, de driver jo med kapping av ved. Så en del brukere vil trenge en til en oppfølging her også. Det blir en utgift som etaten nå må ta fremfor Fides. Det gjør noe når det fjernes tre slike stillinger, for dette var stillinger som jobbet med en til en oppfølging, fortsetter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...