Nea Radio

Vil gjøre endringer til neste år

Foto: Marit Langseth

Deltakere, løypemannskap, sjekkpunktene, teknisk delegert fra Norges Hundekjørerforbund og Mattilsynet har evaluert årets Femundløp, med god respons. Likevel er det forventet flere endringer i neste års løp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det skriver Femundløpet på sine nettsider.

I en omfattende evalueringsprosess har deltakere og andre involverte gitt tilbakemeldinger på årets Femundløp. Tilbakemeldingene gir generelt en veldig god respons på et krevende og spennende løp.

– Femundløpet er et løp mange har mål om å delta i. Starten i sentrum av Røros er et av momentene som får en særs høy score, i tillegg til at positive sjekkpunktarrangører melder om veldig god oppslutning fra frivillige og mye publikum langs traseen, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll til nettsiden.

Han forteller videre at Norges Hundekjørerforbund er godt fornøyd med arrangementsgjennomføringen. Mattilsynet har varslet at de er litt forsinket med sin tilsynsrapport. Samtidig har de informert om at det ikke vil komme vedtak.

– Femundløpet er fortsatt en viril 30-åring som er lysten på mer spenning og utvikling. Vi skal lytte på de tilbakemeldingene som er gitt. I tillegg skal vi ta grep som bidrar til økt rekruttering og bredde til langdistansesporten, forteller Kokkvoll.

Blant traseene det er ønsket endringer på blant deltakerne, er siste bit inn til Trysil og rundt Sjekkpunkt Orkelbogen.

– Trasedelen inn til Trysil bør vi se om vi finner muligheter til å gjøre slakere, da det ble meldt om at denne var i overkant utfordrende. Inn til sjekkpunkt Orkelbogen bør vi også se om vi finner en bedre løsning. Her håper vi å få komme i en dialog med grunneier som åpner for å tillate Femundløpet å krysse eiendommen og dermed bidra til økt hundevelferd, sier Kokkvoll, og understreker at selv om det vil skje noen endringer, skal Femundløpet også være et arrangement for toppen innen sporten.

– Det skal være spennende og krevende å kjøre Femundløpet, men vi må passe oss slik at vi ikke unødvendig ekskluderer folk fra å delta. I løpet av forsommeren vil vi lansere endringer vi vil komme med for kommende sesong.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...