Vil gi revygrupper humorhjelp

Anne Berit Sivertsen og Harald Morten Bremseth i Lånkerevyen vant Beste sceneframføring for revynummeret «Rødhette» under NM i revy 2015. Sivertsen er en av mentorene i «Revydoktoren». Foto: NRF/Tor Ivar Viken

Norsk Revyfaglig Senter inviterer revygrupper fra hele Trøndelag til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er ikke slik at trøndersk revy er syk, men vi har lyst til å gi dem en liten oppkvikker, sier kommunikasjonsansvarlig i Norsk Revyfaglig senter, Marte Fløan Beisvåg.

Senteret på Høylandet har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune til å utvikle den trønderske revyen, og inviterer nå revygrupper fra hele fylket til å melde seg på mentorprogrammet «Revydoktoren».

– «Revydoktoren» skal gi tre revygrupper profesjonell hjelp, forteller Fløan Beisvåg.

Personlig oppfølging av revyaktører

Den profesjonelle hjelpen består av tre mentorer: Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten, Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Sigmund Kveli.

– Vi skal velge ut tre grupper som vi skal følge over en ganske lang periode, slik at de får tett og jevnlig oppfølging. Målet er at det skal komme god revy ut på den andre siden, sier Fløan Beisvåg.

Hun forteller at det spilles veldig mye god revy i Trøndelag, men at det fortsatt kan bli bedre.

– Man kan bli hakket mer finpusset i tekstene sine og gjøre ting slik at revyen kommer på et litt høyere nivå. Vi har lyst til å gjøre dem enda flinkere, og gi dem motivasjon og inspirasjon til å fortsette å spille revy. Det er jo det som er viktig: at vi holder revytradisjonen i Trøndelag ved like.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør hele intervjuet med Marte Fløan Beisvåg her:

Gode nummer tas med til Olavshallen

Alle revygrupper i Trøndelag kan søke om å få bli med, ved å sende en søknad til senteret.

– Er det noen grupper som sitter og tenker at de kanskje sliter litt med skriveprosessen eller regien på numrene sine, så prøv «Revydoktoren»! Kanskje får man de tipsene man trenger for å fortsette det gode arbeidet, sier Fløan Beisvåg.

Kommer det gode nok nummer ut av prosjektet, får disse være med når Norsk Revyfestival setter opp forestilling i Olavshallen i november.

– Vi må jo ha en liten gulrot. Hvis det blir gode nok nummer ut av dette vil vi gjerne ta med de beste numrene til forestillingen i Olavshallen, så jeg håper at det kan være en motivasjon til å melde seg på.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Dropper kildesortering i påska

Dropper kildesortering i påska

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

To skader i påskefjellet

To skader i påskefjellet

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Siste nytt med #RevyVis flere

Så sær på Hyttvang

Så sær på Hyttvang

Siste frist for å se UL Samtidas nye revy er f.k. helg.

-Møt opp og se lovende lokal underholdning

-Møt opp og se lovende lokal underholdning

Hans Bårdsgård og resten av UL Samtida inviterer til premiere på revyen "Så Sær" lørdag.

Lattermild affære på Neatun

Lattermild affære på Neatun

Revy: UL Fremad leverte varene med Framover Fremad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...