Nea Radio

Selbu:

Vil fronte spørsmål ved skolestruktureringen

Svein Ove Dyrdal og Jorodd Asphjell. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Svein Ove Dyrdal i Selbu arbeiderparti ønsker å fremme spørsmål om dagens faglige innhold på ungdomstrinnet er godt nok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 15:11

Jorodd Asphjell(Ap) fra utdannings- og forskningskomiteen var på besøk i Selbu onsdag for å delta på Selbu Arbeiderpartis årsmøte, men også for å ta en prat om skolepolitiske saker i kommunen. Rektor ved Selbu Videregående skole og representant for Arbeiderpartiet i Selbu, Svein Ove Dyrdal, synes det var interessant å få snakke med stortingsrepresentanten om nettopp dette.

- Det vi kjenner på i Selbu arbeiderparti nå, er om dagens ungdomsskole riktig organisert og om innholdet i den forbereder barn og unge godt nok på et videre liv, sier Dyrdal.

Mener mål og innhold bør differensieres

Elever fra ungdomsskolen som skal over på videregående er lei skole og er mindre motiverte for fellesfag som norsk, matematikk og engelsk forklarer Dyrdal. Han ønsker en avklaring av hva målet med opplæringa i ungdomstrinnet er.

- Alle i en klasse skal gjennom det samme innholdet, og det er jo ikke sikkert at alt passer for alle. Nå vet vi at ungdommene bestemmer seg ganske tidlig for hva de ønsker å gå videre på, og da mener vi at det skulle vært en differensiering i forhold til både mål og innhold i en del av fagene, sier han.

Yrkesfag populært i Selbu

Tilnærmet 80% av alle søkerne til Selbu Videregående skole søkte yrkesfag. Det er mye høyere enn landsgjennomsnittet som er en 45%-55% fordeling på yrkesfaglig og studieforberedende utdanningsløp viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

- Da jeg så søkertallene her i Selbu som har en stor overvekt på yrkesfag tyder på at yrkesfag er veldig viktig for fjellregionen og Selbu. De som går her får læreplasser, har et opplæringskontor og har et godt samarbeid mellom næringsliv og skole, sier Jorodd Asphjell(Ap).

Stortingsrepresentanten beskriver det som viktig å komme ut til små plasser for å kunne formidle videre gode eksempler til resten av landet.

Skole opptar mange

Med et nært forestående valg vil skolepolitikk være viktig for mange velgere. Asphjell er opptatt av at det skal være en læreplassgaranti for de som går yrkesfag.

- Over 6000 elever får ikke læreplass i dag, noe som betyr at de ikke får fullført utdanningen sin. Vi i Arbeiderpartiet vil ha en nasjonal læreplassgaranti som gjør at flere får fullført utdanningen sin, og at vi får nok fagarbeidere i fremtiden, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...