ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu:

Vil fronte spørsmål ved skolestruktureringen

Svein Ove Dyrdal og Jorodd Asphjell. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Svein Ove Dyrdal i Selbu arbeiderparti ønsker å fremme spørsmål om dagens faglige innhold på ungdomstrinnet er godt nok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 15:11

ANNONSE
Annonse

Jorodd Asphjell(Ap) fra utdannings- og forskningskomiteen var på besøk i Selbu onsdag for å delta på Selbu Arbeiderpartis årsmøte, men også for å ta en prat om skolepolitiske saker i kommunen. Rektor ved Selbu Videregående skole og representant for Arbeiderpartiet i Selbu, Svein Ove Dyrdal, synes det var interessant å få snakke med stortingsrepresentanten om nettopp dette.

- Det vi kjenner på i Selbu arbeiderparti nå, er om dagens ungdomsskole riktig organisert og om innholdet i den forbereder barn og unge godt nok på et videre liv, sier Dyrdal.

Mener mål og innhold bør differensieres

Elever fra ungdomsskolen som skal over på videregående er lei skole og er mindre motiverte for fellesfag som norsk, matematikk og engelsk forklarer Dyrdal. Han ønsker en avklaring av hva målet med opplæringa i ungdomstrinnet er.

- Alle i en klasse skal gjennom det samme innholdet, og det er jo ikke sikkert at alt passer for alle. Nå vet vi at ungdommene bestemmer seg ganske tidlig for hva de ønsker å gå videre på, og da mener vi at det skulle vært en differensiering i forhold til både mål og innhold i en del av fagene, sier han.

Yrkesfag populært i Selbu

Tilnærmet 80% av alle søkerne til Selbu Videregående skole søkte yrkesfag. Det er mye høyere enn landsgjennomsnittet som er en 45%-55% fordeling på yrkesfaglig og studieforberedende utdanningsløp viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

- Da jeg så søkertallene her i Selbu som har en stor overvekt på yrkesfag tyder på at yrkesfag er veldig viktig for fjellregionen og Selbu. De som går her får læreplasser, har et opplæringskontor og har et godt samarbeid mellom næringsliv og skole, sier Jorodd Asphjell(Ap).

Stortingsrepresentanten beskriver det som viktig å komme ut til små plasser for å kunne formidle videre gode eksempler til resten av landet.

Skole opptar mange

Med et nært forestående valg vil skolepolitikk være viktig for mange velgere. Asphjell er opptatt av at det skal være en læreplassgaranti for de som går yrkesfag.

- Over 6000 elever får ikke læreplass i dag, noe som betyr at de ikke får fullført utdanningen sin. Vi i Arbeiderpartiet vil ha en nasjonal læreplassgaranti som gjør at flere får fullført utdanningen sin, og at vi får nok fagarbeidere i fremtiden, sier han.

ANNONSE