Nea Radio

Vil flytte Stjørdal Havn

Ordfører Ivar Vigdenes kunne sammen med Jon Uthus i Stjørdal Næringsforening og grunneier John Petter Hernes (nærmest) vise frem sine planer for havna på Langstein. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Stjørdal kommune håper å bruke overskuddsmassen fra den kommende Forbordstunellen som er planlagt i forbindelse med ny E6 mellom Åsen og Kvithammar til etablere en næringspark på Langstein.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Overskuddmasse
Når arbeidet med ny E6 mellom Åsen og Kvithammar starter i 2020 regner Nye Veier med å få over 3 millioner kubikk overskuddsmasse.
Bare fra tverrslaget som skal sprenges ut ved Langstein i den 7,6 km lange Forbordtunellen som skal strekke seg fra Åsen til Vuddudalen, regnes det med at det vil bli 1 million kubikk masse som utbyggeren må bli kvitt. Tverrslaget er en ekstra tunellåpning som skal kunne brukes som nødutgang ved ulykker.

300 mål med industri

Denne massen er det eieren av havna i Langstein nå ser nytte av. Allerede i fjor høst tok han kontakt med Nye Veier med en ide om å fylle overskuddsmassen i sjøen utenfor Langstein. Etter å ha tatt kontakt med stjørdalsordfører Ivar Vigdenes i Mai skjøt prosessen fart og på torsdag denne uken kunne de sammen med Nye Veier og Stjørdal Næringsforening presentere planene for ett 300 mål stort industriområde på Langstein.

Kinderegg
Leder Jon Uthus i Stjørdal næringsforening mener at arealet gir Stjørdal en ny mulighet til å ha fokus på industriarbeidsplasser og at dette er konkurransedyktige arealer som Trondheim etterhvert vil gå tom for. -Vi kan ikke la være å ta tak i dette nå, sier Uthus om det han beskriver som et kinderegg.

Flytte havna
Ordfører Vigdenes ser mange muligheter med det nye arealet og han har allerede drøftet med Trondheim Havn som eier havna i Stjørdal , mulighetene for å flytte den til Langstein. I samme åndedrag lanserer også grunneieren John Petter Hernes en ide om at han kan finne ledige arealer til å relokalisere den mye omtalte Gasskula i Molovika til Langstein.

Økonomiske og miljøvennlig
Utbyggingssjef i Nye Veier, Jørund Gullikstad mener løsningen er en vinn-vinnløsning. De er allerede i gang med miljøutredningene som vil være avgjørende for de videre politiske prosessene. - For Nye Veier er det viktig å kunne minne løsninger på overskudsmassen som er både økonomiske og miljøvennlige, sier Gullikstad

Hør intervjuer her:

Reporter: Hroar Wold Nordhaug

Reporter: Hroar Wold Nordhaug

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...