Nea Radio

Nea Radio

Vil fjerne avskiltingen av 33.000 lærere

ILLUSTRASJONSFOTO: Selbu ungdomsskole anno 2017. Foto: Andreas Reitan

Arbeiderpartiet tar nå til orde for å fjerne avskiltingen som rammet mange norske lærere etter innføringen av nye kompetansekrav.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LO, med Skolenes Landsforbund i spissen, har kjempet mot den såkalte avskiltingen fra første stund.

- Jeg er glad for at Arbeiderpartiet har sett det urimelige i at Stortinget i praksis avskiltet 33.000 utdannede lærere, ved å gi de nye kompetansekravene tilbakevirkende kraft. Nå er det opp til KrF å sørge for et stortingsflertall i denne saken, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

- Regjeringen styrer mot en lærerkrise her i landet. Nå skal vi jobbe sammen med Skolenes Landsforbund for å få fram ytterligere tiltak, ikke minst på kompetanse og rekruttering, slik at vi kan unngå full lærerkrise, legger Tinnlund til.

Forbundsleder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund setter også stor pris på at Arbeiderpartiet har snudd.

- Drøyt 33.000 allmennlærere, mer enn 75 prosent av dem kvinner, har tatt sin utdanning i tråd med norsk lov, fått faste stillinger og i årevis undervist i skolefagene. Stortinget har underkjent grunnutdanningen til disse lærerne når det gjelder retten til fortsatt å undervise i visse fag. Vi forventer at KrF er sitt ansvar bevisst, og sørger for at Stortinget snur og opphever vedtaket om tilbakevirkende kraft – og at Stortinget gir lærerne en beklagelse, sier Finborud.

Ap vil altså fjerne den såkalte avskiltingen av lærere utdannet før 2014, men styrke andre virkemidler som sikrer kompetanseheving. Ap vil bruke mer midler på videreutdanning i basisfagene engelsk og norsk, og stille sterkere krav til kommunene om at elevene møter kvalifiserte lærere i klasserommet.

(NTBinfo)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...