ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vil fikse fastlegekrisen i første statsbudsjett

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol: -Hvis vi får tillit til å styre landet vil vi prioritere å redde fastlegeordningen i første statsbudsjett. Foto: Berre

Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol som er helsepolitisk talsperson for partiet sier at de vil fikse fastlegekrisen i statsbudsjettet til høsten hvis de kommer i maktposisjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2021 kl 20:44

ANNONSE
Annonse

- Hvis vi får tillit til å styre landet vil vi prioritere å redde fastlegeordningen i første statsbudsjett. Vi vil komme så langt som vi kan fra dag en, sier Kjerkol til Nea Radio.

83 kommuner i Norge opplyser at de har dramatisk fastlegemangel. Fastlegekrisen har vært et faktum siden 2017. Omslag 2 millioner mennesker bor i kommuner som opplyser at de mangler fastleger.

Prislapp fire milliarder

Legeforeningen har sagt at politikerne må legge fire milliarder kroner på bordet for at legene skal få en levelig arbeidshverdag. Regjeringen har lagt 1,7 milliarder på bordet og mener det er en god start. Ikke godt nok sier Kjerkol.

- Regjeringen har forpliktet seg til 1,7 milliarder over en fireårsperiode. Det mener vi er for lite og det beløpet bør økes. Vi i Arbeiderpartiet er innstilt på å komme så høyt som mulig opp mot det som er Legeforeningens ønske og krav, fortsetter Kjerkol.

Får igjen pengene

Hun mener at man får igjen pengene som brukes på å få en god fastlegeordning ved at man blant annet reduserer antallet feil henvisninger til sykehusene.

- Dette er penger som det er verdt å bruke. Hvis vi klarer å unngå en prosent av henvisningene til sykehusene som er feil, så har vi spart inn de pengene igjen. Å ha en god kvalitet på fastlegeordningen gir også besparelser i andre deler av helsetjenesten. Så det vil være riktig pengebruk, sier Kjerkol.

Nøkkelord

ANNONSE