Nea Radio

Vil dele ut 70 millioner kroner til gode formål i Trøndelag og Nordvestlandet

Arkivfoto. Fra venstre: Næringslivsdirektør i Sparebank 1 SMN Vegar Helland, Konsernsjef Finn Haugan, Banksjef Eivind Langseth og hotelldirektør Mikael Forselius. Foto: Per Magne Moan

Sparebank 1 SMN ønsker å bruke pengene på å skape framtidige arbeidsplasser i regionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Solid bankdrift og godt resultat i 2017 legger grunnlaget for at Sparebank 1 SMN kan dele ut 70 millioner kroner til gode formål i Trøndelag og på Nordvestlandet, skriver banken i en pressemelding.

I forbindelse med offentliggjøringen av det foreløpige årsregnskapet for 2017, foreslår styret i SpareBank 1 SMN å øke utdelingen til gaveformål til 70 millioner kroner. Dette er en økning på ti millioner kroner fra året før.

- Når det går godt for regionen går det også godt for banken, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske i SpareBank 1 SMN.

Vil være med å skape arbeidsplasser i regionen

Hovedsatsinga med pengene i år blir å bidra til å skape framtidige arbeidsplasser i Trøndelag og på Nordvestlandet.

– SpareBank 1 SMN har en lang tradisjon for å dele en stor andel av overskuddet med samfunnet, og årets sterke resultat gir oss mulighet til å prioritere gründere og innovasjon spesielt. Vi vil bidra til at det skapes nye arbeidsplasser som sikrer økt verdiskaping i hele Midt-Norge, sier Brøske.

Sparebank 1 SMN vil forsterke samarbeidet i mange av de eksisterende prosjektene, men vil også sette av minimum 20 millioner kroner til prosjekter og tiltak som bidrar til målet om flere nyetableringer og økt innovasjon i regionen.

147 millioner mer i 2017

SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 1828 millioner kroner i 2017, som er 147 millioner bedre enn året før.

- 2017 ble nok et godt år med høy vekst spesielt i privatmarkedet. Bankens strategi og posisjon som digital bank med lokal og personlig signatur, har vært en riktig strategi for oss, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN.

Bankens virksomhet i Røros og Holtålen går også godt. Avdelingen kunne i fjor notere seg for en utlånsvekst på hele 21,9% og en innskuddsvekst på 9,8%. Dette er langt over den generelle markedsveksten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...