Nea Radio

Vil bosette ti flyktninger

Røros kommunestyret sa torsdag ja til å bosette ti flyktninger i 2018. Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros kommunestyre sa torsdag kveld ja til å bosette ti flyktninger i 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 20:30

IMDI har bedt Røros kommune om å bosette ti flyktninger i 2018.

Kommunestyret gjorde følgende enstemmige vedtak:

1. Røros kommune vil bosette 10 flyktninger i 2018.
2. Antallet i punkt 1 omfatter ikke familiegjenforeninger.
3. Røros kommune bosetter ingen enslige mindreårige i 2018.

Færre søker asyl

De siste prognosene viser at det er behov for å bosette 4400 flyktninger i Norge i 2018, inkludert 150 enslige mindreårige. Årsaken til redusert behov for bosetting er at færre søker asyl i Norge.

Bare rundt halvparten av kommunene som har bosatt flyktninger de siste årene er bedt om å bosette flyktninger i 2018.

Ifølge saksutredningen har Røros gode forutsetninger for å kunne lykkes med bosetting av flyktninger.

– Det er en humanitær forpliktelse for Rørossamfunnet å ta i mot flyktninger. Flyktningene får en god oppfølging av flyktningtjenesten. På Røros voksenopplæringssenter er de gode på å se den enkelte elev og gi dem et tilbud ut ifra individuelle behov. Pr nå har mange språktreningsplasser rundt omkring på Røros, noe som er bra både for språktrening og ikke minst integrering i Rørossamfunnet, heter det i saksutredningen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...