ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Gutta mot strømmen

Vil bevare gammeldansen

Fra høyre: John Harald Uthus, Sondre Borseth, Johan Bakken, Helmer Gullbrekken og Nikolai Valli. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Guttene i bandet Vællis har definitivt ikke valgt en sjanger som de fleste andre, de har nemlig valgt å spille gammeldans. Og det er de veldig gode på!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvis man skal gjette hvilken sjanger unge gutter liker innenfor musikk, så vil mange kanskje gjette det som ligger på hitlistene for tiden. De fem guttene i Vællis liker nok noe av den musikken de også, men når de på fest fant ut at de hadde en felles interesse for gammeldans, og to hadde lært seg å spille trekkspill, så var veien kort til å starte band selv. Nå ønsker de å være med på å bevare gammeldansen.

Fra Valli til Vællis

Navnet på bandet kommer fra plassen de startet opp, og plassen de fortsatt øver på - Valli i Innbygda. I utgangspunktet var Valli navnet de tenkte å bruke, men for å få en litt mer internasjonal klang over navnet havnet de over på Valley, og til slutt da Vællis.

Stående applaus på første spillejobb

Sommeren 2020 hadde bandet fått sin første spillejobb på Årsøya, og visste nok ikke helt hva de skulle forvente av respons på det de skulle fremføre. Undertegnede var tilstede på denne spillejobben, og kan skrive under på at tilhørerne var meget fornøyde med prestasjonen, det endte med trampeklapp og stående applaus.

- Det kan ikke helt beskrives, sier John Harald Uthus om responsen de opplevde i etterkant.

Håper på flere oppdrag

Det har ikke vært flust med oppdrag for de unge guttene naturligvis, pandemien har satt en stopper for det. De har ambisjoner om å etterhvert få spilt inn noen sanger og begynne å skrive litt musikk selv, men først håper de å bli bedre kjent for folk rundt omkring.

- Vi håper å få flere spilleoppdrag og få vist oss frem litt, sier Uthus.

Hør intervjuet med John Harald Uthus i Vællis her:

ANNONSE