Nea Radio

Gutta mot strømmen

Vil bevare gammeldansen

Fra høyre: John Harald Uthus, Sondre Borseth, Johan Bakken, Helmer Gullbrekken og Nikolai Valli. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Guttene i bandet Vællis har definitivt ikke valgt en sjanger som de fleste andre, de har nemlig valgt å spille gammeldans. Og det er de veldig gode på!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvis man skal gjette hvilken sjanger unge gutter liker innenfor musikk, så vil mange kanskje gjette det som ligger på hitlistene for tiden. De fem guttene i Vællis liker nok noe av den musikken de også, men når de på fest fant ut at de hadde en felles interesse for gammeldans, og to hadde lært seg å spille trekkspill, så var veien kort til å starte band selv. Nå ønsker de å være med på å bevare gammeldansen.

Fra Valli til Vællis

Navnet på bandet kommer fra plassen de startet opp, og plassen de fortsatt øver på - Valli i Innbygda. I utgangspunktet var Valli navnet de tenkte å bruke, men for å få en litt mer internasjonal klang over navnet havnet de over på Valley, og til slutt da Vællis.

Stående applaus på første spillejobb

Sommeren 2020 hadde bandet fått sin første spillejobb på Årsøya, og visste nok ikke helt hva de skulle forvente av respons på det de skulle fremføre. Undertegnede var tilstede på denne spillejobben, og kan skrive under på at tilhørerne var meget fornøyde med prestasjonen, det endte med trampeklapp og stående applaus.

- Det kan ikke helt beskrives, sier John Harald Uthus om responsen de opplevde i etterkant.

Håper på flere oppdrag

Det har ikke vært flust med oppdrag for de unge guttene naturligvis, pandemien har satt en stopper for det. De har ambisjoner om å etterhvert få spilt inn noen sanger og begynne å skrive litt musikk selv, men først håper de å bli bedre kjent for folk rundt omkring.

- Vi håper å få flere spilleoppdrag og få vist oss frem litt, sier Uthus.

Hør intervjuet med John Harald Uthus i Vællis her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...