Nea Radio

Senterpartiet:

Vil berge taxinæringa i fylket

Tomas Iver Hallem og Senterpartiets ønsker å redde taxinnæringa iTrøndelag. Foto: Ole Kirknes

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem foreslo i dagens fylkesutvalgsmøte å fortsette å betale for skoleskyssen selv om skolene er stengt, skriver Senterpartiet i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ny vurdering legges fram for fylkesutvalget neste uke.

– Dette gjør vi for å prøve å hjelpe litt på situasjonen taxinæringa står i nå, sier Hallem som er glad for at vedtaket ble enstemmig.

Mange næringsutøvere sliter

Mange næringsutøvere sliter slik situasjonen er nå. Særlig gjelder dette opplevelsesnæringene med reiselivsbedriftene og kulturlivet spesielt. Disse er hardt rammet. Samtidig ser vi at alle områder av samfunnet rammes nå, og de globale virkningene er enorme. Tomas Iver Hallem sier at fylkeskommunen er bestiller og innkjøper av kollektivtilbudet, og nå må denne aktiviteten også tilpasses den situasjonen vi er i.

Taxinæringen

Taxi næringen er sterkt rammet og vi fikk i går fremlagt tall som viser at omsetningen stuper og at det er store økonomiske problemer i næringen. Hvis det ikke tas grep nå vil vi ikke ha en taxinæring slik vi kjenner den i dag etter denne krisen. For å prøve å hjelpe av litt vil fylkeskommunen nå fortsette å betale for skoleskyss, selv om skolene er stengt. Så kan vi også se på om skoleskyssordningen kan brukes til å løse andre samfunnsoppgaver nå i den situasjonen vi er i. Det skal legges frem en ny vurdering til neste fylkesutvalg der vi skal se på de økonomiske konsekvensene sier Hallem og lover å ta opp dette problemet videre med regjeringen slik at staten også kommer med en hjelpende hånd til taxinæringen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...