Nea Radio

Nea Radio

Vil beholde Verket som aksjeselskap

Økonomien ved Verket Røros er på rett kjøl, og et enstemmig kommunestyre vil beholde dagens organisasjonsform som aksjeselskap. På bildet arbeidende styreleder Roar Aksdal tatt ved en tidligere anledning. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Røros kommunestyre vedtok torsdag enstemmig at Verket Røros AS beholder dagens organisasjonsform som aksjeselskap og at det lages og vedtas et eiernotat for å sikre at kommunens interesser ivaretas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 22:17

De siste to årene har det vært usikkerhet rundt flere forhold ved Verket Røros AS, og formannskapet har ved flere anledninger drøftet forholdene.

Revisjon Fjell IKS gjennomførte i fjor høst en selskapskontroll i form av en forvaltningsrevisjon i selskapet.

Denne revisjonen er tidligere blitt behandlet av formannskapet. Med bakgrunn i dette vedtok formannskapet at det skulle gjennomføres en mulighetsstudie av Verket Røros AS. Mulighetsstudien skulle blant annet vurdere framtidige organisasjonsformer av Verket Røros AS, og konsekvensene av dette.

Kommunen engasjerte Heidtmann Consulting AS til å gjennomføre denne mulighetsstudien. Elisabeth Heidtmann, som har ledet dette arbeidet, leverte rapport i september. Heidtmann gjennomgikk også rapporten for kommunestyret torsdag kveld.

Den negative utviklingen har snudd

– Den negative økonomiske utviklingen i selskapet er snudd. Det jobbes godt i Verket Røros i dag, og det er kontroll på drifta. Selskapet er ikke på noe nivå i nærheten av en konkurs, sa hun og viste til revisors konklusjon.

Heidtmann anbefalte å beholde dagens eierform og utarbeide og vedta et eiernotat.

Dette vedtok et enstemmig kommunestyre nesten uten debatt:

1. Dagens organisasjonsmodell der Verket Røros AS drives som et aksjeselskap beholdes.

2. Utarbeide og vedta et eiernotat for kommunens eierskap i Verket Røros AS. Dette skal legge føringer for eierskapet og kommunens arbeidsmåte (herunder jevnlige gjennomganger av selskapets situasjon og strategiplaner) på tvers av valgperioder. Dette presenteres generalforsamlingen og kommuniseres tydelig til selskapets ledelse.
– Formål med eierskapet
– Prioriteringer som skal legges til grunn for driften
– Mål og resultatkrav
– Beskrive informasjonsflyten mellom selskapets ledelse og kommunen
– Beskrive kommunestyrets arbeidsmåte ifht eierskapet i «Verket»

3. Vurdere om selskapets formålsparagraf er dekkende for kommunens formål med eierskapet og eventuelt utarbeide et nytt forslag som presenteres generalforsamlingen.

4. Oppdatere kommunens eierskapsmelding slik at denne beskriver målet kommunen har med eierskapet, prioriteringer som skal legges til grunn for driften samt resultatkrav.

5. Avholde eiermøter mellom selskapets ledelse og eierne i Verket Røros AS mellom generalforsamlingene for å utveksle informasjon og bygge tillit. Hyppighet og tidspunkt fastsettes i en fast møtekalender.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...