Nea Radio

Vil åpne butikk i Ålentorget

Elise Grønli Foto: Per Magne Moan

Elise Grønli driver klesbutikken Rørosrypan og vurderer avdeling i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På slutten av fjoråret ble det kjent at klesbutikken Atelier Fryd, som holder til i Ålentorget, legger ned virksomheten fra årsskiftet. Like før det igjen, kunngjorde Joker Ålen, som også holder til i samme bygg, at de også legger ned butikken.

Det betyr at to av Ålentorgets butikker nå har lagt ned virksomheten.

Nå ser det ikke ut til at Atelier Fryd sine lokaler blir stående tomme særlig lenge. Tirsdag behandlet og innvilget formannskapet i Holtålen en søknad fra Elise Grønli om lån på 250.ooo kroner fra risikokapitalfondet til oppstart av ny klesbutikk i lokalene.

Viktig for bygdefolket

Elise Grønli bekrefter overfor Nea Radio at hun vurderer å starte butikk i Ålentorget.

– Jeg bor selv i Ålen og synes det er trist med tomme lokaler og jeg vet hvor viktig Ålentorget er som samlingspunkt for innbyggerne. Derfor har jeg lyst til å åpne butikk der, sier hun.

Grønli har i flere år drevet Rørosrypan, en butikk som selger dameklær i Kjerkgata på Røros. I høst og på førjulsvinteren har hun vært opptatt sent og tidlig med å flytte butikken lenger ned i gata og i forrige uke var det nyåpning i Kjerkgata 4.

Kanskje til sommeren

Hun har ingen dato for når den nye butikken i Ålen kan åpne, men håper dette vil skje før sommeren i alle fall.

Om nybutikken blir en avdeling av Rørosrypan eller en frittstående butikk vet hun heller ikke ennå. Det eneste hun vil si om det er at dameklær vil være i sortimentet.

Elise er selv lokalpolitiker i Holtålen og representerer SV i formannskapet. Hun sier hun erklærte seg inhabil og ble sendt på gangen mens søknaden om lån var oppe til behandling.

– Jeg synes Holtålen alltid har vært god på støtte opp om nye tanker og folk som ønsker å starte med noe, sier hun.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...