ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Busstilbudet:

– Viktigere enn antall bussavganger

BUSSTILBUDET: Gjennomgående ruter er viktigere enn antallet, mener fungerende ordfører i Røros, Christian Elgaaen. Foto: Iver W Lillegjære

Rørosordføreren mener gjennomgående bussruter er viktigere enn antall daglige avganger mellom Røros og Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I et leserinnlegg på nearadio.no skriver avdelingstillitsvalgt for Yrkestrafikkforbundet i sør-pakken i Trøndelag, Paul Inge Brandegg, at han mener ordføreren i Røros har gjort at busstilbudet mellom Røros og Trondheim blir dårligere fra og med desember.

I en dialog med AtB tar Røros kommune til orde for at gjennomgående ruter er et av de viktigste momentene ved rutetilbudet.

Fungerende ordfører i Røros, Christian Elgaaen, sier at det ikke er ordføreren i Røros eller noen andre av ordførerne i Trøndelag som bestemmer hvordan busstilbudet skal være.

– Det dette handler om er at det gjennom mange år har vært et stort engasjement på Røros for å ha et best mulig busstilbud og mange har vært opptatt av at det skal være mest mulig gjennomgående avganger, altså direkte ruter mellom Røros og Trondheim der man slipper å bytte buss underveis, sier han.

Elgaaen mener gjennomgående ruter er så viktig at det kan aksepteres at det går på bekostning av antall avganger.

– Vi har måttet gjøre en avveining her og vi ble gjort oppmerksomme på at det da ville føre til en avgang mindre enn det vi har hatt lenge.

Han mener det er viktig å se samferdselstilbudet tog og buss under ett og viser til en ekstra togavgang fra desember.

Hør intervju med Elgaaen her:

Nøkkelord

ANNONSE