Nea Radio

Korona:

- Viktige tiltak, men bedriftene trenger flere

TRENGER MER: Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN, mener næringslivet trenger flere konkrete tiltak framover. Foto: SpareBank 1 SMN

Konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN synes det er kommet mange gode tiltak for å redusere konsekvensene av koronapandemien, men tror det blir nødvendig med flere og enda sterkere tiltak framover.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2020 kl 07:54

- Dette er gode nyheter som vil avhjelpe i den svært krevende situasjonen koronapandemien folk og bedrifter nå opplever, sier Jan-Frode Janson.

Myndighetene har satt inn ekstraordinære tiltak for å begrense forløpet av koronapandemien. Tiltakene er nødvendige for å unngå smittespredning, men kan også bidra til at bedrifter går overende og folk mister jobben. For å motvirke de alvorlige effektene av disse tiltakene satte Norges Bank i dag tidlig styringsrenta ned og har i tillegg bidratt til å styrke likviditeten til bankene slik at disse kan bistå sine kunder med kreditt. Senere på dagen presenterte regjeringen en omfattende tiltakspakke for næringslivet.

Savner konkrete tiltak rettet mot næringslivet

- Mange av tiltakene som nå er lansert vil være positiv for å sikre norske bedrifter og arbeidsplasser. Spesielt vil jeg trekke fram endrede permitteringsregler og tilpassede kapitalkrav til bankene som gir oss mulighet til å yte kritisk hjelp til næringslivet, sier Janson.

- Men det må komme flere konkrete tiltak rettet mot næringslivet. Jeg er redd for at dette ikke er nok. En mulighet er å etablere en garantiordning hvor staten går inn og avlaster risiko på nye lån. SpareBank 1 SMN deltar i dag i en velfungerende ordning med Innovasjon Norge for vekstbedrifter. Denne kan videreforedles og utvides, sier konsernsjefen i SpareBank 1 SMN.

Is i magen

- Krisen har nådd Midt-Norge, og den kan vare en stund. SpareBank 1 SMN skal ha is i magen, og vi vil strekke oss langt for å sikre at våre kunder kommer seg trygt gjennom krisen. Frykten er vår verste fiende. Vi tar vårt samfunnsansvar og skal opptre med et kaldt hode og et varmt hjerte. Vi skal bidra med kapital og kunnskap. Banken er solid og har god likviditet, og kan derfor også denne gangen finne løsninger for våre kunder og lokalsamfunn. Det ligger i vårt 200-årige DNA, sier Jan-Frode Janson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...