Nea Radio

Viktig rekrutteringsarbeid innen skogbruk

Foto: Garberg

Stor interesse innen skogbruk ved Selbu Ungdomsskole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Valgfag skogbruk er et tilbud som blir gitt til elever på 10. trinn i Selbu og Tydal.

- Dette tilbudet gjennomføres nå for tredje året og synes å være et populært blant elevene. I år var det i alt 18 elever fra Neadalføret som gjennomførte dette. Gjennom dette kurset vil elevene få dokumentert opplæring på HMS, planting, ungskogpleie med bruk av ryddesag, stell og vedlikehold motorsag, hogst og hogstteknikk. Dette vil igjen gi ungdommene større muligheter for sommerjobb og avløserjobb, der det kreves opplæring på farlig redskap, sier Torgrim Garberg ved Nidaros Skogforum.

- Det er veldig god erfaring med at ungdommer som har fått slik opplæring, har fått interesse for skogbruk og tatt videre utdannelse innen dette. Vi kan bl.a. nevne to ungdommer fra Selbu som har gått denne veien og danna eget firma, Trøndelag trefelling, som nå er godt etablert. Grønn sektor med vekt på skogbruk er ei framtidsretta miljøvennlig næring. Næringa er prega av forgubbing, og det er mange muligheter for allsidige jobber innen næringa.

- Neadalføret er av de viktigste skogområdene i Trøndelag. Vi har tradisjoner med både egen skogskole og naturbrukslinje på Selbu videregående. Dette tilbudet har vært borte i flere år. Vi ser nå en økende søkning til slike linjer. Derfor prøver vi nå ut muligheter for å gjennopprette ei linje med naturbruk ved Selbu videregående. Dette i samspill med at tilbudet med at valgfag skogbruk i 10. trinn blir videreført. Det er tydelig at ungdommene har interesse for dette, og da er det viktig at alle gode krefter går ilag og greier å gi et tilbud til dem, avslutter Garberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...