Nea Radio

Ansatte i skoler og barnehager får gratis munnbind:

– Viktig at vi bidrar til trygghet

Munnbind: SVs Anja Ristad fikk gjennomslag for sin interpellasjon i kommunestyret, der hun ba om at ansatte i skoler, SFO og barnehager i Stjørdal skal få gratis munnbind av kommunen, selv om dette ikke er påbudt. Foto: Anne Gundersen

Det er ikke påbudt for ansatte i skoler og barnehager å bruke munnbind. Nå velger Stjørdal kommune likevel å gi gratis munnbind til de som ønsker det.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var SVs Anja Ristad som holdt en interpellasjon om saken i kommunestyret torsdag kveld.

– Mange av kommunens ansatte er påbudt å bruke munnbind, blant annet ansatte innen helse og ansatte i offentlige bygg. Disse får munnbind dekt av arbeidsgiver, sa Ristad.

– Andre ansatte, som ikke har påbud om bruk av munnbind, har i flere tilfeller fått nei når de har ønsket å få munnbind til bruk på jobb. Dette dreier seg blant annet om ansatte innen oppvekst og renhold.

– Disse ansatte har gjennom jobben tett kontakt med mange mennesker hver dag, og flere ønsker å bruke munnbind for å unngå å spre smitte og for å unngå å ta med seg smitte hjem, kunne Ristad fortelle.

Denne utgiften har de måttet dekke selv fram til nå.

– Kommunestyret som arbeidsgiver plikter å gjøre arbeidshverdagen til våre ansatte mest mulig trygg, og det er viktig at vi lytter til dem som per i dag ikke føler seg trygge uten å bruke munnbind.

Ristad fremmed deretter forslaget om at Stjørdal kommune skal sørge for munnbind til ansatte som ønsker å bruke munnbind på jobb.

Beredskapshensyn

Det var assisterende kommunedirekøt, Tore Rømo, som svarte ut spørsmålet fra Ristad.

– Dette er et spørsmål om kostnad og om å ha et tilstrekkelig lager av beskyttelsesutstyr til de gruppene av ansatte som er mest utsatt for smitte, innledet Rømo.

– Det å ikke prioritere knallhardt kan får berdskapsmessige konsekvenser som i ytterste konsekvens kan bli fatale.

Per i dag har kommunen 40 000 munnbind på lager og disse skal vare de neste åtte månedene.

– Her har vi tatt høyde for utlevering til førstelinjearbeidere og elever som er avhengige av å reise til og fra skole med offentlig transport.

Rømo mente likevel at det er positivt at kommunens ansatte setter sikkerhet i høysetet.

– Derfor vil jeg nå gå for at ansatte i skoler, barnehager og SFO som ønsker det, skal få utlevert gratis munnbind.

Viktig gjennomslag

– Jeg er veldig glad for gjennomslag i denne saken, sier Anja Ristad til Nea Radio etter kommunestyret.

– Det er viktig at vi tar de ansatte som føler behov for å bruke munnbind på alvor, mener hun.

– En del har familiemedlemmer i risikogruppen, og for dem er det viktig å bruke munnbind. Blant annet fordi det gir et signal til andre om å huske på å holde avstand.

– Det er fint at kommunen nå tar de ansatte som har etterlyst å få munnbind på jobb på alvor, konkluderer Anja Ristad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...